24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 10:53

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelliler Sanat Atölyesi Van'a kitap gönderdi
22 Aralık 2011 Perşembe Saat 13:30
Aksaray Belediyesi'nin Engelliler Sanat Atölyesi kursuna katılan engelli gençler, yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri sergilediler.

Gençler, sergiden elde edilen 655 TL'yi cep harçlıklarıyla 1000 TL'ye tamamlayarak, bu parayla aldıkları kitapları Van depreminde mağdur olan çocuklara gönderdiler. Aksaraylı engelli gençler, depremzede öğrencilere yollayacakları kitapları önce Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'ya gösterdiler. Aksaray Belediyesi'nin Engelliler Sanat Atölyesi'nde düzenlenen programa katılarak engelli gençlerin yardımlarını takdirle karşılayan Başkan Nevzat Palta, engellilerin depremzedeler için yaptığı bu anlamlı yardımın parayla ölçülemeyeceğinin altını çizerek Türk milletinin engellisiyle, yaşlısıyla, genciyle, kadını, kızı ve öğrencisiyle topyekûn tek yürek olduğunu söyledi. Başkan Nevzat Palta açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Tabi burada para değil yapılan yardımın anlamı çok önemli. Yoksa biz bir araya getiririz yüzlerce milyar lirayı veririz. Bu bir açıdan çok anlam ifade etmiyor. Bu engelli kardeşlerimizin kendi el ürünlerini sergileyerek satması ve harçlıklarını vererek ortaya koydukları 1000 lira bence yüzlerce milyar lira paradan çok daha anlam ifade etmektedir. Bu açıdan Müslüman bir Türk milleti olarak bizim engellisiyle, yaşlısıyla, genciyle, kadını, kızı ve öğrencisiyle başımıza bir şey geldiği zaman topyekûn ayağa kalkmasını bilen bir milletiz. Ben bu açıdan bakıldığında bu engelli kardeşlerimizi, yavrularımızı, ailelerini ve emek veren hocalarımızı yürekten kutluyorum. Bu hassasiyetlerinden dolayı da tebrik ediyorum. Engelli kardeşlerimizin gönderdiği bu kitapları Van'daki depremzede kardeşlerimiz okuyacaklar ve engelli kardeşlerimize dua edecekler diye düşünüyorum"

Bu yazı toplam 93 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı