24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 10:54

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelliler Sevda Abla ile Eğlendi
23 Nisan 2009 Perşembe Saat 17:38
Başkanlığını Şanlıurfalı hemşerimiz Sevda Seyrek’in yaptığı Zihinsel engelli çocuklar derneği, engelli Çocuklarla ulusal egemenlik ve çocuk bayramında doyasıya eğlendi.

''Engelli çocukların da 23 nisan çocuk bayramını kutlama hakkı var'' ilkesiyle hareket eden Zihinsel Engelli çocuklar derneği, Fun City eğlence merkezinin de katkılarıyla İstanbul’daki 1500 engelli çocuk ve ailesine unutulmaz bir 23 nisan bayramı yaşattı, Gün boyu  engelli çocuklar için hazırlanmış menüler ve eğlenceden yararlanan engelli çocukları Galatasaraylı futbolcular Emre Aşık ve Arda Turan da yalnız bırakmadı, Türk halk müziğinin sevilen sanatçısı Murat Kurşun’un verdiği konserde engelli çocuklar ve aileleri halaylar çekip eğlendiler.

Manken Çiğdem Savaş, Televizyonların başarılı  ve genç oyuncusu Cenk Torun’da engelli çocukları bu özel günde yalnız bırakmadılar, Şişli belediye başkan yardımcısı Kahraman Eroğlu konuşmasında zihinsel engelli çocuklar derneği başkanı Sevda Seyrek:'i engelli çocuklar için düzenlediği 23 nisan kutlamasından dolayı tebrik etti ve engelli çocukların da sağlıklı çocuklar gibi fırsat eşitliğinden yararlanmaları gerektiğini ifade etti. çocukların 23 Nisan kutlamalarında davetlerini kırmayarak gelen Emre Aşık, Arda Turan, Murat Kurşun, Çiğdem Savaş ve Cenk Torun  Zihinsel Engelli Çocuklar Derneği başkanı Sevda Seyrek tarafından  şükran plaketi verildi.

10 yıl öncesine kadar engelli çocuklar  ve hakları için çalışmalar yapmanın  zor ve çok meşakkatli olduğunu vurgulayan Dernek başkanı Seyrek, “Bu gün toplumun her kesiminden insanlarımız duyarlılık göstermeye ve engelli çocuklarımıza katkıda bulunmaya başladılar. Bu durum çok sevindirici, Engelli bireyler de bu toplumun bir parçasıdır ve onların yanında olmak sosyal bir sorumluluktur, engelli ve mutlu bireyler için herkesin mutlaka yapabileceği bir şey vardır. Tüm Türkiye’deki engelli çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlarım.” Dedi. Mecliste Görme engelli İstanbul milletvekili Lokman Ayva dernek başkanı Sevda Seyrek'e anlamlı bir kutlama mesajı gönderdi. Ayva gönderdiği mesajda “Gönderdiğiniz davet metnini okuyunca ne hissettim biliyor musunuz? Önce yüz hatlarımda bir yumuşama oldu. Vücudumdaki kasılma kayboldu. Ayaklarımı uzattım ve derin bir nefes aldım. İçimdeki duyguyu da söyleyeyim: Sizinle iftihar ettim. Neyi düşündüm? "Biz özürlüler öyle bir sıfata sahibiz ki hiç kimse bu sıfatı istemiyor. Geçmiş yıllarda o sıfata sahibiz diye dışlandık, kaçıldık, alay edildik, acındık.... Kolumuz, ayağımız yok diye korkulduk. Halbuki bizim de yüreğimiz vardı. Halbuki bizim de duygularımız vardı. Çoğu zaman sokakların, parkların, çocuk bahçelerinin, çocuk filmlerinin oynadığı sinemaların olduğunu bile bilmeden öldük gittik. Bizim doğum günlerimiz olmadı. Çünkü belki annemiz, babamız bile doğduğumuza sevinmemişti ki. "İyi ki doğdun" şarkısını neden söylesinlerdi ki... Çünkü nedenini bilmiyoruz ama biz onların utancı olduk. Onların yükü olduk. Onların ayak bağı olduk. Belki onlar da bizleri kimsenin olmadığı zamanlarda sevebildiler. Gözyaşlarını içlerine akıttılar. Bize üzüldüler. Bizim istikbalimiz için kaygılandılar. Onlar öldükten sonra ne olacağımız kaygısına düştüler ve bizlerin de kendileriyle beraber ölmesi dilediler. Bizler elbette onların bildikleri, alışageldikleri çocuklardan değildik. Onlara parktan çiçek toplayamadık. Onların getirdiği çikolatayı uzaktan görüp boyunlarına atlayamadık. Nasıl olsundu ki... Bizi hiç parka götürmemişlerdi ki. Bizim sokağa çıkıp onların boynuna atlama şansı tanımadılar ki... Biz özürlüyüz diye oyuncaklar bize göre değildi ve onlar da almadılar. Keşke biraz araştırıp bize uygun oyuncak bulsalardı. Keşke bizleri parka çıkarsalardı. Keşke bizi bayramlara götürselerdi. Belki tamamen bile olmasa onların bildikleri ve sahip olmak istedikleri çocuklara benzeyebilirdik. Ama artık her şey değişiyor. Bizler için bayram şenlikleri düşünenler var. Artık bizlerin de oynayabileceğimizi düşünenler var. Artık bizlere göre de ortam hazırlayanlar var. Evet arkadaşlar sizlere müteşekkirim. Keşke ben de sizlerle beraber olabilseydim. Keşke çocuklarımızla beraber mutluluğu yaşayabilseydim.
Herkese selam. Bütün çocukların gözlerinden öpüyorum. Emeği geçenlere minnet duyuyorum.” diye belirtti.

Engelli çocuklardan oluşan dans gösterileri ve yine televizyonların çok izlenen yarışma programı VARMISIN YOKMUSUN' yarışması engelli çocukların sunumuyla  beğeni topladı. Engelli çocuklar ve aileleri bu özel günde gönüllerince eğlendi.

şanlıurfa.com

Bu yazı toplam 377 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı