24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 11:27

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engellilerimizin üzerinden devletimizi soyanlar var
19 Eylül 2009 Cumartesi Saat 15:26
Anamur Özdamar Özel Eğitim Merkezi Kurucu Müdürü Ali Özdamar, devletin, engelli vatandaşlarımızın eğitimlerini gerektiği gibi alabilmeleri için raporlara dayanarak

Anamur Özdamar Özel Eğitim Merkezi Kurucu Müdürü Ali Özdamar, devletin, engelli vatandaşlarımızın eğitimlerini gerektiği gibi alabilmeleri için raporlara dayanarak verdikleri ödeneğin hakkını vermeden para alan kurumlar olduğunu söyledi. Tam teşekküllü heyetlerin verdiği raporlarla özel kurumlarına kaydederek oluşturdukları  listeyi Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderen bu kurumların muhtemelen kadrolarının da kağıt üzerinde olduğunu ifade eden Kurucu Müdür Ali Özdamar, Bu kurumların eğitim vermek şöyle dursun,  devletin iyi niyetle sunduğu bu kolaylıktan milyonlarca lira para alarak köşeyi döndüklerini söyledi. Kurum sahiplerinin, çocuklarının kayıtlarını sildirmemeleri için engelli velilerine de LCD ve bilgisayar gibi inanılmaz tekliflerde bulunduklarını sözlerine ekleyen Ali Özdamar, “Kuşkumuz yok ki bu uygulama tamamen engelli vatandaşlarımızın eğitim haklarını en iyi şekilde kullanmalarını amaçlamaktadır.  Ama kanunun denetim boşluğundan yararlanan bazı art niyetli kurum sahipleri asıl sorumluluklarını unutarak para gelsinde nerden gelirse gelsin mantığı ile hareket ettiklerini ve bundan da engellilerimizin ve devletimizin mağdur olduğunu söyledi. Hakkıyla çalışan Özel Rehabilitasyon Merkezlerinin de bu kişilerden ciddi zarar gördüğünü sözlerine ekleyen Ali Özdamar, “Dürüst çalışan rehabilitasyon merkezlerinin bu kişilerle aynı kefeye konmamasını istiyoruz. Ancak engelli vatandaşlarımızın bu durumlarından faydalanarak devleti soymaya çalışanlara da hem bir vatandaş olarak hem de bir eğitimci olarak karşı durmak bizim görevimiz. Bu tür yolsuzlukların ortadan kalması için sadece devlet görevlilerinin takibi yeterli değil. Bu yolsuzluğun ortadan kaldırması yine velilerimizin elinde. İhbar ederek bu yolsuzluğu ortadan kaldırabilirler.” Dedi.

Bu yazı toplam 143 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı