24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 11:42

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engellinin iş için gözyaşına protokolün kahkahası
29 Ocak 2011 Cumartesi Saat 11:25
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, engelli 65 vatandaşa bilgisayar dağıttı. Programa gelen Metin Şentürk’ün şakaları ve engelli vatandaşlara verdiği desteği herkesi mutlu etti.

Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Halk Eğitim, İŞKUR, Dünya Engelliler Vakfı ve diğer kuruluşların engelliler için işbirliği ile yapılan bilgisayar operatörlüğü eğitimini tamamlayan engellilere bilgisayarlar dağıtıldı. Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde dün gerçekleşen programda iki ay boyunca eğitim alan75 kursiyere bilgisayarları Karaosmanoğlu, Topaca, Şentürk ve Kaşukci tarafından verildi. Bilgisayarlarından arasında 10 görsel engelli olan vatandaş için özel bilgisayarlar bulunuyor. Engellilerin sevinci ve iş isteği arasında bazı engelli vatandaşlar da Topaca’dan iş istemlerinde bulundu Programa Şentürk’ün yaptığı şakalar ve engelliler için yaptığı projelerle ve destek veren konuşmaları renk kattı. Program sonrası Metin Şentürk, Topaca’ya Karaosmanoğlu’na, Kaşıkci'ye plaket sunumu ve buket çiçeklerinin verilmesiyle sonlandı.

“HERŞEY GÖRÜNÜŞ DEĞİLDİR”
Dağıtım sırasında programda ikinci olan 30 yaşındaki Derya Gedük, Topaca’ya, “Neden bana iş vermiyorsunuz. Sadece 3 puanla kaçırdım her şey görünüş değildir. İş için söz verdiniz ama hala buradayım. Siz ne kadar bilgisayar dağıtırsanız dağıtın iş olmadıktan sonra unutmayın her şey görünüş değil benim neyim eksik ki? Normal diye gördüğünüz vatandaşların yapacağı işleri eğer fırsat verirseniz 1 günde yapabilirim” diyerek ablasının göş yaşları arasında isyan etti. Ancak Bu isyanı protokolün kahkahaları ve gülücükleri ile karşılık buldu. Tek verilen cevap çalışman gerekiyor oldu.

GENİŞ KATILIM
Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen bilgisayar dağıtımına Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın, Dünya Engelliler Vakfı Başkanı ve Sanatçı Metin Şentürk, İş-Kur İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, İş-Kur Bölge Müdürü Etem Şahin, Bedensel Engelliler Genel Başkanı Selçuk Tanrıkulu, Görsem Kocaeli Şube Başkanı Dursun Karaman, SGK Müdürü Muharrem Akbaş, İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, Kocaeli Marmara Depremzedeler ve Bedensel Engelliler Derneği İzmit Temsilcisi Ayten Duymuş katıldı.

Bilgisayarların dağıtımı öncesi konuşma yapan İŞKUR İl Müdürü Öztekin bu projenin engelliler için çok önemli olduğunu ve bilgisayar dağıtımının onların iş bulmalarına yönelik çok önemli olduğunu belirtti. Öztekin’in ardından konuşma yapan Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “ onlar bizler için bir vücudun organı gibidir. Ailemizin parçaları olan arkadaşlarımız için beynimizi ve kalbimizi bu iş için ortaya koyduk. Güçlü ve farklı olmak istiyorsak teknolojiyi iyi öğrenmeli takip etmeliyiz. Zamanla her şeyi gerçekleştireceğiz ve onlarla daha başarılı işlere imza atacağız.” dedi

“ENGELLİLER EKSİKSİZDİR”
Konuşma yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, “Engelli hiçbir eksiği olmayandır tek eksiği bedensel olanıdır. Biz ise bunu görmeden onları ailemizden biri olarak görüyoruz. Onlara iş imkanı sağlamak için programlar ve projeler hazırlıyoruz. Biz anayasamızdaki hükümler doğrultusunda engelli olan 10-12 milyon civarındaki vatandaşımıza iş sahibi yapmak için çabalıyoruz. Bunun sonucu olarak çok güçlü bir bilinç oluşturduğumuza inanıyoruz. Toplumla bütünleştirerek refah içinde yaşamaları bizi sevindiriyor” dedi.

“DÜNYAYI TUŞA GETİRDİK”
Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk’ün konuşmasında ise, “ engelliler için yaptığımız bu çalışma ile dünyayı tuşa getirdik. Bu teknoloji çağında eğitimin çok önemli olduğunu biliyoruz ve bunu bilim ve teknoloji ile birleştirerek onlara hayatı daha kolay hale getiriyoruz. Eğitim her engelli için zorunlu olması gerekendir. Bunun için bize yardımcı olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Bu yazı toplam 168 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı