Engelsiz Gaziantep İçin Önce Engeller Belirlenecek
05 Eylül 2010 Pazar Saat 17:05

Gaziantep'te yaşayan engelli vatandaşların sorunlarının tespiti ve çözümleri için arayışlar sürüyor.
Engelli vatandaşlar yararına faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların temsilcileri, Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) yürüttüğü Engelsiz Gaziantep İçin El Ele Projesi kapsamında bir araya geldi.
Gaziantep'te yaşayan engelli vatandaşların sosyal hayatta karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik tespitlerin yapılması amacıyla GTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk'ün başkanlığında düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, GTO MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi ve engelli vatandaşlar yararına faaliyet gösteren derneklerin temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan GTO Genel Sekreter Yardımcısı
Figen Çeliktürk, oda olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hacı Sani Konukoğlu Endüstri Meslek Lisesi ve Gaziantep MEKSA Vakfı işbirliğinde yürüttükleri Engelsiz Gaziantep İçin El Ele Projesi'nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Çeliktürk, "Yaklaşık bir yıldır bu proje çerçevesinde engelli vatandaşlarımızı ve onların ailelerini bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yürüttük. Şimdiki amacımız önümüzdeki Kasım ayında bu projenin
tamamlanmasının ardından kentteki engelli vatandaşların sorunlarının gündeme taşınmaya devam edilmesi ve bu sorunların çözüme kavuşturulmasını sağlayacak bir oluşumu sağlamak. Bu toplantılarımızın asıl amacı aynı zamanda bu konuda misyon üstlenecek bir platformu da oluşturmak. Bu anlamda tüm kurum ve kuruluşlarımıza konuya göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılmasına yönelik fikir ve görüşlerin tartışıldığı
toplantıda, katılımcı kurum ve kuruluş temsilcilerinden bir sonraki toplantıya engellilerin karşılaştıkları öncelikli 3 sorun ve bu sorunların çözümüne yönelik öneriler ile katılmaları istendi. Çeliktürk, "Önümüzdeki toplantıda gündeme getirilecek sorun ve çözüm önerilerinin ardından platformun yol haritası çıkarılacak ve bundan sonraki çalışmalarda bu yol izlenecek" dedi.
http://www.beyazgazete.com
Bu yazı toplam 116 defa okundu.