12 Şubat 2012 Pazar Saat 13:19

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelsizlere Augsburg`dan destek
17 Mart 2010 Çarşamba Saat 21:48
Mamak Belediyesi, “Girişimcilik ve Teknoloji Kullanımının Çalışılarak Öğrenilmesi”

Mamak Belediyesi, “Girişimcilik ve Teknoloji Kullanımının Çalışılarak Öğrenilmesi” adlı Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim projesi kapsamında 50 genci Avrupa Birliği ülkelerine eğitime gönderdi.

Mamak Belediyesi, Samanyolu Mezunları Dayanışma ve Eğitim Derneği'nin (SAMDED) proje sahibi olduğu, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nin ve TÜTEV'in de proje ortağı olarak yer aldığı “Girişimcilik ve Teknoloji Kullanımının Çalışılarak Öğrenilmesi” adlı Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim projesi kapsamında 50 genci kendi alanlarında Almanya, İngiltere, Belçika ve Avusturya'da eğitime gönderdi. Proje, meslek lisesi, meslek yüksek okulu ya da üniversite mezunu olarak meslek sahibi olan veya herhangi bir kursu bitirerek meslek sahibi olduğunu belgeleyen işsiz kişileri kapsıyor. Ve bu proje kapsamında Altın Park Engelliler Derneği´nden 5'i engelli, 5'i refakatçi olmak üzere 25 kişi staj yapmak üzere 6 hafta süreyle Almanya`ya geldi. Gençlerin isimleri şöyle: Bülent Altaç (32), Zeliha Avcı (35), Doğan Kılıç (35), Mehmet Tan (22), ile işitme engelli Meliha Uncu (20). Proje sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Almanya projesi kapsamında yer alan kişiler Augsburg`da Sprachforum`da eğitim gördüler. İnternet yazılımı ve Almanca Dil Kursu eğitimi alan gençlere birçok yeri gezme imkanı da sağlandı. Salzburg, Münih ve Viyana gezilerine katılan stajerler ayrıca KUKA, MAN, BMW ve Fujitsu gibi firmaları da gezme imkanı buldular.

Bir ay süren staj sürecinde engelli gençlerle tanışan Serpil Alpaslan Yüksel ve Mustafa Yanpınar yaptıkları yardımla gençlere umut ışığı oldular. Arkadaş çevrelerinde topladıkları yardımlarla gençlere iki sportif engelli sandalye ile üç tane de ortopedik yastık hediye ettiler. Bu anlamlı yardıma sevinen gençleri evlerinde de ağırlayan yardımseverler gençlerle yakından ilgilendiler. Engellileri diskoya da götüren yardımseverlerin girişimlerinin karşılığı gençlerin gözlerinde okunan mutluluk oldu

Kaynak.merhaba.info

Bu yazı toplam 260 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı