Haber3 ve Birgün gazetesi yazarlarından Ertan Doğan, Kadıköy'de söyleşi yapacak.
Haber3 ve Birgün gazetesi yazarlarından Ertan Doğan, 25 Mart Cuma günü Kadıköy Belediyesinin düzenleyeceği “Demokrasi ve Toplum” adlı söyleşide katılımcı olacak.
Web sitemiz yazarlarından Ertan Doğan, Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak olan söyleşiyle ilgili yaptığı açıklamada; “Kadıköy Belediyesi’nin yaptığı bu davet beni onurlandırdı. Engelleri bir kez daha aştığımızı görmekten dolayı mutlu oldum. Darbelerle, darbe girişimleriyle geçen kara yılların yaşandığı, sivil darbeyle toplumun ezildiği, gazetecilerin yazdıkları kitaplardan dolayı suçlandığı ve hapse atıldığı bir ülkede demokrasiyi konuşacağız. Ve toplumun neden hala bir köşeye sinip, seçimin gelmesini beklediğini sorgulayacağız. Demokratik düzeni oturmuş, gelişmiş ülkelerdeki toplum bilincine neden erişemediğini tartışacağız. Tüm İstanbulluları demokrasi ve özgürlüğüne sahip çıkması için söyleşiye bekliyorum” dedi.
Halen İzmir’in Dikili ilçesinde yaşayan Ertan Doğan, 1978 yılında Bursa’da doğdu. Doğuştan Cerebral Palsy hastası olduğu için yaşamını tekerlekli sandalyede sürdürüyor. Bursa Hocailyas İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra eğitimine devam edemedi. 2006 yılında Etki Yayınları’ndan yayımlanan “Ben de Varım” isimli romanından sonra, 2009 yılında “Ölüme Çalım” isimli romanını Cevahir Yayınları’ndan yayımlattı. Doğan’ın ayrıca tiyatro oyuncusu ve yazar Utku Erişik’in hazırladığı “Engelsiz Bir Yaşam” isimli kitapta “Neden Ben de Varım” adlı makalesi yayımlandı. Birçok internet sitesi, gazete ve dergide öyküleri, şiirleri ve makaleleri yayımlanan Doğan, halen Haber3’te ve Birgün gazetesinin kitap ekinde köşe yazarlığı yapmaktadır.
%100 bedensel engelli olan Ertan Doğan vücudunun hiçbir uzvunu kontrol edemiyor. Kendi deyimiyle yapabildiği tek iş olarak cep telefonunu kullanabiliyor yalnızca. Bu sayede yazılarını ve kitaplarını orta ve yüzük parmaklarını telefonunun tuşlarına dokunarak mesajlar şeklinde yazabiliyor. Sonra yazdığı mesajlar bilgisayara aktarılıp yazıya dönüştürülüyor. Doğan, çok istediği ama yarıda bırakmak zorunda kaldığı eğitimine 32 yaşından sonra devam ediyor ve dışarıdan girdiği sınavlar sonucunda bitirmeye çalışıyor.
Bazı edebiyat çevrelerince “Yerli Stephan Hawking” olarak görülen Doğan, Bursa’nın Nilüfer İlçesinde yaptığı söyleşiden sonra Kadıköy CKM’de 25 Mart Cuma günü saat 14’te okuyucularıyla buluşacak ve söyleşinin ardından kitaplarını imzalayacak.
Bu yazı toplam 174 defa okundu.