24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 12:47

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Evlerde Kullanılmayan İlaçlar Fakire Derman Oluyor.
09 Ekim 2009 Cuma Saat 15:15
Şebin medya, Çeşitli kuruluşlardan, Doktorlardan ve vatandaşlardan topladığı ilaçları,

Şebin medya haber müdürü Sadi Toygar ve halkla ilişkiler müdürü Metin Ruşen ile beraber Sarıyer belediyesine teslim etti.

Halktan bağış yoluyla toplanan ilaçların ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtıldığı ‘’Halk eczanesi’’dar gelirli hastaların kurtarıcısı oldu.Sarıyer Belediyesi’nin sosyal güvencesi olmayan yoksul vatandaşlara doktor kontrolünde ve reçete karşılığında ücretsiz ilaç yardımı yaptığı Halk Eczanesi projesi hızla yoluna devam ediyor.

Sarıyer belediye başkanı Şükrü Genç, ilaçların teslimi esnasında Şebin medya haber müdürü Sadi oygar’a açıklamalarda bulundu.

Şükrü Genç; Vatandaşların evlerinde ve işyerlerinde kullanmadığı ilaçlarının kontrol edilerek yerinde teslim alındığı Halk Eczanesi’ne verilen ilaçlar, reçete karşılığında ve doktor gözetiminde yoksul ve sosyal güvencesiz vatandaşlara herhangi bir ücret talep edilmeden ulaştırılıyor

Hiçbir sosyal güvencesi olamayan veya diğer eczanelerden ücreti karşılığı ilaç alamayan dar gelirli vatandaşların oldukça memnun olduğu kampanya ve halk eczanesi uygulamasını açılışını yaptığımız günden beri devam ederken daha uzun yıllar da sürdürülmesi planlanıyor.

Burada sıkıntı şu, vatandaş olarak yardım etmeye çalışıyoruz, çok hayırseveriz, yardımseveriz, fakat öyle bir noktaya geliyor ki insan olarak yardım etme şansınız artık kalmıyor, parasal olarak olanaklar zorluyor, insanların gerçekten şu an olanakları çok kısıtlı, bizimde olanaklarımız kısıtlı yardım edemiyoruz, dolayısıyla insanların birbirlerine yardım edemediği olayda biz organizasyon firması gibi çalışıyoruz, bu konuyu dostlarımız duyurduk, dostlarımız gelen reçeteleri karşılıyor, çok güzel ilişkiler var, bu ilişkiler ile toplumsal dayanışmayı en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Ramazanda iftar çadırları açtık,yemekler verdik,istiyoruz ki bu yemekler bütün bir yıl boyunca devam etsin sadece bir ay olmasın,burada yemek olayı gündeme gelecek,sürekli yemek olacak,gerçekten burada ilaca  ihtiyacı olan vatandaşlara reçetelerini halkımızın sayesinde sağlıyoruz.

Önemli olan toplumun sağlığına kavuşmasıdır.

arıyer belediye başkanı Şükrü Genç, Şebin medya’yı, bu duyarlı örnek davranıştan dolayı kutlarken; özellikle bu olayın basından tarafından sahiplenmesinin anlamlı ve bu davranışın her tarafa yayılması gerektiğini söyledi.

Şebin medya haber müdürü Sadi Toygar, ‘’Halk eczanesi’’projesini desteklediğini, başkanı örnek davranıştan dolayı kutladığını ve konuya oldukça duyarlı yaklaştıklarını toplanan ilaçların son kullanma tarihlerinin kontrol edildiğini ve ayıklanarak Sarıyer Belediyesi’ne teslim edildiğini ve bundan sonra Sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

arıyer belediyesi sağlık işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Hüseyin Çoşkun,Şebin medya haber müdürü Toygar’a açıklamalarda bulundu.

Sizin gibi hayırsever vatandaşlarımız sayesine bu reçetelerin karşılanması, Sarıyer’in içinden ve dışından duyarlılık gösteriyorlar, yoksul vatandaşlarımızın reçetelerini bu şekilde temin ediyoruz. Kendilerine bir ve iki gün sonra teslim ediyoruz. sadece bununla da kalmıyoruz, medikal malzeme hasta bezi konusunda da ciddi destekler alıyoruz, Sarıyerli yurttaşlarımızdan ve Sarıyer dışından, hatta İstanbul’un dışından hasta bezi konusunda duyarlı davranan, bizlere gönderen ve bizim aracılığımızla yatalak olan hastalara, zihinsel engelli özürlü vatandaşlara da biz vatandaşlardan alıp, vatandaşlara ulaştırıyoruz, bu konuda organizasyon firması gibi çalışıyoruz, olayın organizasyonunu sağlıyoruz çalışmamız bu şekilde, bu konuda yardım eden bütün Sarıyerlilere, İstanbullulara ve Tüm Türkiye’deki yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum.2 gün önce e-mail geldi Sarıyer belediyesi internet sitesinde başkanımızın eğitim konusundaki demecini okuyan Şanlıurfa ilk öğretim okulu 3.sınıf öğretmeni bizleri aradı bir gün sonrada kendisine döndüm, öğretmenin ifadesi şöyle,bana dünyayı bağışladınız telefonla cevap verdiğiniz için,konuyu bizle kendisiyle paylaştık,başkanımızın emri ile kırtasiye ve okul malzemelerini sizlere göndereceğim dedim,öğretmen bana dönerek,Bende size nasıl ilaç gönderebilirim dedi, elimde 200 tane ilaç var, reçeteleri maaşımla bile karşılayabilirim dedi,konuşmadan çok  duygulandım yurttaşlarımızda müthiş bir duyarlılık var.

Seçim öncesi projelerimizim birer birer yerine gelmesinden mutlu oluyoruz haz duyuyoruz, vatandaşlarımızla el ele, herkes elini uzatıyor bir çok sorunu köylerimizde olduğu gibi imece usulü ile hallediyoruz.

Şimdiye kadar 700 kişinin reçetesini hayırsever vatandaşlarımızdan karşıladık. bir şeyi daha yapıyoruz doktorlarımız hastalarımız psikolojileri ile ilgileniyor, doktorların yazdığı reçeteleri pazarlık halinden çıkararak, reçetelere ne yazıldı ise en geç iki gün içinde hastalara ulaştırıyoruz. bu bize müthiş enerji ve sinerji veriyor bu güçle de yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz.

Sonuç olarak, Sosyal güvencesi ve ekonomik durumu iyi olmayan hastalarımıza bu ilaçlardan veriyoruz. Böylelikle hem fakirin işi görülüyor hem de kullanılmayan ilaçları ekonomiye kazandırmış oluyoruz. Vatandaşlarımızın evlerinde kullanmadıkları ilaçları bize getirmelerini istiyoruz.

Şebin medya yönetimine duyarlı davranışından dolayı, halkımız ve belediyemiz adına teşekkür ediyorum dedi.

Şebin medya- www.saditoygar.com   

Fotoğraf...Metin Ruşen

Bu yazı toplam 1219 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı