Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim çalışması Fatih Projesi’ne ‘engelli okulları’ da dahil edildi. Eğitimi teknolojiyle buluşturan proje,
öğrencilerin bilgisayar kullanma yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Cumhuriyet tarihinde yaptığı en büyük proje olarak nitelendirilen Fatih Projesi’ne engelli okulları olan özel/adklik> eğitim okulları da dahil edildi. Eğitimi teknolojiyle buluşturan ve öğrencilerin bilgisayar/adklik> kullanma yeteneklerini kat kat geliştiren proje, engellilerde ilköğretimde ve ortaöğretimde uygulanacak. MEB Özel/adklik> Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç “Engellilerimizin eğitimine de öncelik tanıdık. İşitme engelli çocuk/adklik> 150 kelimeyle konuşuyor. Akıllı/adklik> tahtasını, projeksiyon cihazını sınıfına koyacağız. Böylece engelli öğrencimiz daha çok resim ve daha çok grafik görecek” dedi. 8AHMET FATİH ERTURAN ANKARA
Her sınıfta bilgisayar/adklik> ve akıllı/adklik> tahta dönemi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan, MEB ve Ulaştırma Bakanlığı ile ortak yürütülen Fatih Projesi okulları teknoloji/adklik> merkezi haline getirdi. Projeyle, okullardaki bilgisayar/adklik> odalarının kullanımına son verildi. Artık her öğrenci/adklik>, bilgisayarı kendi sınıfında kullanabilecek. Ayrıca proje kapsamında 42 bin okuldaki 570 bin dersliğe dizüstü/adklik> bilgisayar, projeksiyon cihazı, internet/adklik>, çok amaçlı yazıcı, akıllı/adklik> tahta verildi
Bu yazı toplam 351 defa okundu.