Alaplı ilçesine bağlı İsafaklı köyünde bir baba, dört yıldır felçli kızını sırtında okula getirip götürüyor.
İsafaklı köyünde, iki çocuğundan biri felç olan Nevzat Yamak (38), 11 yaşındaki kızının yürüme engelli olması dolayısıyla Aşağıdağ köyündeki ilköğretim okulunun merkez seçilmesi üzerine 3 kilometre mesafedeki okula çocuğunu her gün kucağında taşıyor. Kızı Özge Yamak'ın (11) çocuk felci sebebiyle yürüyemediğini ve diğer arkadaşları ile birlikte okulda normal eğitim ve öğretim gördüğünü ifade eden Yamak, "Kızım doğuştan yürüyemiyor. Onu 4 yıldır kucağımda evden sınıfına kadar götürüyorum. Ben işsizim
çocuğumu okutmak için mücadele ediyorum. En büyük isteğim çocuğuma akülü sandalye almak. Ama işsiz olduğum için bunu yapamıyorum. Hayırseverlerden isteğim kızıma akülü sandalye almaları. Ben ona ölünceye kadar bakmaya devam edeceğim. Okuması için mücadele vereceğim. Kızımı okula bırakıp eve dönmüyorum onu bekliyorum, teneffüs aralarında da ihtiyaçlarını karşılıyorum. Ders bitince de beraber evimize dönüyoruz" dedi.
Okulda arkadaşları tarafından sevilen ve derslerinde oldukça başarılı olan Özge ise, babasını çok sevdiğini ifade ederek, "Her gün okula getirip götürüyor. Babamın hakkı ödenmez. O benim için bulunmaz bir baba" diye konuştu.
Bu yazı toplam 185 defa okundu.