24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 18:04

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fiziksel Engelli İşçi, Karayolları'nda Ne İş Yapacak?"
18 Kasım 2011 Cuma Saat 11:50
Özel İdare Genel Sekreterliği'nde çalışan fiziksel engelli Hanifi Koyuncu, ihtiyaç fazlası olduğu gerekçesiyle Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi.

Özel İdare Genel Sekreterliği'nde çalışan fiziksel engelli Hanifi Koyuncu, ihtiyaç fazlası olduğu gerekçesiyle Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi. Yol- İş Sendikası Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, "Fiziksel engelli bir işçi, Karayolları'nda ne iş yapacak? Çok merak ediyoruz" dedi.

Yol-İş Sendikası Erzurum 2 No'lu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, ihtiyaç fazlası olduğu için Özel İdare bünyesinde bulunan 117 işçinin Karayolları 12'nci Bölge Müdürlüğü'ne gönderildiğini bildirdi. Karayolları'na gönderilen işçilerden Hanifi Koyuncu'nun fiziksel engelinin yanı sıra böbrek hastası da olduğunu söyleyen Daşkaya, şöyle konuştu:

"Engellilere saygı ve sahiplenme anlamında Hanifi Koyuncu'nun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ndeki görevine devam etmesi yönünde görüş belirttik. Ancak dikkate alınmadı. Hanifi Koyuncu, ayakları olmadığı için ellerini kullanmak zorunda kalıyor. İl Özel İdaresi'nde engelli kadrosuyla istihdam edilmişti. Fakat Karayolları'na düz işçi olarak gönderildi. Atılan bu yanlış adım, engelliye bakış açısını da gözler önüne sermektedir. Fiziksel engelli bir işçi, Karayolları'nda ne iş yapacak? Çok merak ediyoruz."

Öte yandan İl Özel İdaresi'ne 1991 yılında giren Hanifi Koyuncu, 10 yıl sonra engelli kadrosu aldığını bildirdi. Hanifi Koyuncu "Engelli kadrosunda çalışıyordum. Fakat ihtiyaç fazlası göstererek, beni Karayolları'na gönderdiler. Düz işçi kadrosuyla ben Karayolları'nda hangi işi yapacağımı bilmiyorum. Sağlık problemlerim var ve ellerimin yardımı olmadan yürüyemiyorum. İl Özel İdaresi'nde fotokopi ve evrak işlerine bakıyordum. Karayolları'nda ne iş yapacağım, onu da bilmiyorum" dedi.

DHA(KS/İD) - Erzurum

Bu yazı toplam 99 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı