Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Yahya Çavuş Görme Engelli İlköğretim Okulu’na yeni müdür atandı.
Çanakkale Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürlüğü’nden, Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelli İlköğretim Okul Müdürlüğü’ne atanan Okul Müdürü Salih Karslıoğlu, kendisini zayarete gelen basın mensuplarına yapacağı işler hakkında bilgi verdi. Okul Müdürü Karslıoğlu, mevcut binanın okul öğrencilerinin eğitim görmesi açısından uygun olmadığını belirterek, “Onun için girişimlere başladık. Ya binada izin verildiği ölçüde değişiklikler yapacağız, ya da başka bir yer bulmaya çalışacağız. Güney Marmara Kalkınma Ajansı Proje desteğinden yararlanmak istiyoruz. Bunun için de iki proje hazırlıyoruz. Birincisi öğrencilerimiz için oyun evi. Burada öğrencilerimiz el becerilerini kullanacaklar. Çamurdan çeşitli oyuncaklar üretmek ve galoş üretimini yapmak istiyoruz. Bu galoş üretimini yapabilirsek bundan okulumuz iyi bir gelirde elde edebilir. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi bizle bir iletişime girdi ve Çanakkale'ye bir anaokulu yapmak istediklerini söylediler. Bende anaokulu yerine bir ilkokul yapın dedim. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Anlaşma sağlarsak, yeni bir okula kavuşuruz. 28 öğrencimiz var. 23'ü yatılı, 5'i de gidip geliyor. Okulumuzun bir aracı yok. Bu öğrencilerimizi bir yere götürmek istesek zorlanıyoruz. Okulumuza küçük bir minibüs kazandıracak çareler arayacağız" dedi.
Nevşehir Medya Haber: http://www.nevsehirmedya.com/gelibolu-yahya-cavus-gorme-engelliler-ilkogretim-okuluna-yeni-mudur-atandi-182057h.htm#ixzz1fykNiuWu
Bu yazı toplam 213 defa okundu.