Adana'nın Ceyhan ilçesinde yaşayan Güneydoğu Gazisi İbrahim Dal'ın hedefi; 'Milli Takım'.
Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılacak olan; 'Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası'nda ilk 5'e girmeyi hedefleyen Dal, aynı zamanda da adını Milli Takıma yazdırmak istiyor.
18-22 Ocak 2011 tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonaya sıkı bir şekilde hazırlanan Dal, 'Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası'na 7 yıldan bu yana katıldığını ve 5 kez de derece elde ettiğini anlattı. Dal, “Söz konusu şampiyonada her yıl ilk onda yer alıyorum. Ama sadece ilk 5'e girenler Milli Takım'a davet ediliyor Bu yıl iyi hazırlandım. İnşallah tüm maçlarımı kazanarak Milli Takım'a çağrılırım” dedi.
Barış Esen'den yaklaşık 2 aydan bu yana satranç dersleri aldığını anlatan İbrahim Dal, aynı zamanda da gerek bilgisayarda, gerekse de birebir maç yaparak, şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandığını dile getirdi. En büyük destekçisinin eşi Derya Dal olduğunu ifade eden İbrahim Dal, “Bazen eşimle birlikte maç yapıyoruz. Kendisinin bana büyük bir desteği var. Milli Takım'a girmeyi çok istiyorum. İnşallah bu sefer bunu başaracağım” ifadesini kullandı.
(MSÇ-SNK-Y)
Bu yazı toplam 105 defa okundu.