12 Şubat 2012 Pazar Saat 20:01

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görme Engelli Öğrenci İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında Üçüncü Oldu
10 Mart 2010 Çarşamba Saat 18:34
Siirt Emniyet Müdürlüğü'nün İlköğretim Okulları Arasında Düzenlediği "İstiklal Marşı'nı En Güzel Ben Okurum" Yarışmasında Görme ve Bedensel Engelli Öğrenci Üçüncü Oldu.

İl genelindeki 39 ilköğretim okulundan 5 bin öğrenci katıldığı yarışmada finale kalan öğrenciler, milli marşı en güzel şekilde okumak için ter döktü.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen yarışmada bir konuşma yapan Emniyet Müdür Vekili Sinan Beyenir, "Bu toprakları atalarımız omuz omuza savaşarak düşmandan kurtardı. Amacımız o ruhu, o birlik ve beraberliğinin kaybolmamasını sağlamaktır." dedi.

Vali Yardımcısı Orhan Burhan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile velilerin izlediği yarışmada sahneye çıkan 39 öğrenci milli marşın tamamını okudu. Edebiyat öğretmenlerden oluşan jüri, Halide Kutlualp İlköğretim Okulu'ndan İrem Eroğlan'ı birinci seçti. Özel Celal Değer İlköğretim Okulu'ndan Berra Yeşilbaş 2. ve 75. Yıl Türk Telekom İlköğretim Okulu'ndan Yakup Mamiş 3. oldu. Görme ve spastik engelli Mamiş, marşı bir hafta içinde ezberlediğini belirtti. Mamiş'in öğretmeni Mukaddes Akıncı da, yarışmaya iddialı olarak girdiklerini ifade etti. Yarışma sonunda dereceye giremeyen öğrencilerin gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Kaynak.haberler.com

Bu yazı toplam 69 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı