"Engelli olmanın bir kusur olmadığını, engelli insanların da normal insanlar gibi her işi başarabileceğini göstermek istiyorum" dedi.
Isparta'da ilk ve orta/linkz> dereceli okullarda okul temsilcisi seçimleri devam ediyor. Yalvaç Atatürk Anadolu Lisesi'nde 4 adayın yarıştığı seçimde ise 334 öğrenci/linkz> oy kullandı/linkz>. 12- C sınıfında öğrenim/linkz> gören doğuştan görme engelli Osman Şahin, arkadaşlarının/linkz> ısrarı ile aday olduğu seçimde geçerli 294 oyun 168'ini alarak okul temsilciliğini kazandı/linkz>. İzmir Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nu bitirdikten sonra Yalvaç Atatürk Anadolu Lisesi'nde yatılı öğrenim/linkz> görmeye başlayan Şahin, azmi ile herkese örnek oluyor.
"ENGELLİ OLMAM HAYATIMI HİÇ ETKİLEMEDİ"
Engelli olduğu için hayata küsmediğini anlatan Şahin, okul temsilcisi olmayı hiç düşünmediğini ancak arkadaşlarının ısrarı ile son anda aday olduğunu belirtti. Arkadaşlarının ısrarına dayanamaması sonucu okul temsilciliğine aday olduğunu kaydeden Şahin, "334 arkadaşımdan 168 kişi bana oy vererek, yüzde 60 oy oranı ile başkan seçtiler. Şimdi kendilerini temsil etme görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Engelli olmanın bir kusur olmadığını, engelli insanların da normal insanlar gibi her işi
başarabileceğini göstermek istiyorum. Ben bunca yıldır hayata hiç küsmedim. Hayatımı normal bir insan gibi yürütmeye çalışıyorum. İleride de engelli insanların hayatını kolaylaştıracak projelerde çalışabileceğim bir meslek seçmeyi planlıyorum. Beni başkanlığa layık gören arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" dedi.
"OSMAN BİZE ÖRNEK OLUYOR"
Osman Şahin ile aynı sınıfta dört yıldır birlikte öğrenim gören Şerife Tekeli, arkadaşlarının kendilerine her zaman örnek olduğunu belirterek, "Osman, normal bir insanın yaptığı her şeyi yapmayı başarıyor. Basketbol oynayıp, saz çalabiliyor, bisiklete bile binebiliyor. Osman, kendisine özgüveni olan bir arkadaşımız ve birçok şeyi başaran bir yapıya sahip. Kendisini seçmemizdeki en büyük nedenlerden biri de okulumuz idarecileri ile iyi diyalog kurması, kendisini ifade edebilmesidir. Arkadaşımız engelli
olmasına rağmen hayatın bilincine varmış birisi ve bu yönü ile bize çok güzel örnek oluyor" diye konuştu.
"KEŞKE ONU DAHA ÖNCE TANISAYDIM"
Osman Şahin'e test çözmede yardımcı olan sınıf arkadaşı Fadime Bürgü de, "Osman'ı üç yıldır tanıyorum, keşke daha önce tanıma fırsatım olsaydı. Bugüne kadar tanıdığım insanlardan çok farklı. Kendisine aşırı özgüveni olan birisi, azimli ve çok Allah inançlı bir insan. Onda diğerlerinde görmediğim o kadar çok özellik var ki, onu başka arkadaşlarımla hiçbir zaman kıyaslayamam. O enerjisini ve ışığını bize de yansıtıyor. Biz Osman'a test çözerken, derslerde not alırken yardım ediyoruz ama bir anlamda o bize
yardımcı oluyor. Onu çalıştırırken biz daha çok yararlanıyoruz" dedi.
"OSMAN HER YÖNÜ İLE TAKDİR ETTİĞİMİZ ÖĞRENCİMİZ"
Okul Müdürü Sezai Bal, Osman Şahin'in her yönü ile takdir edilecek bir öğrenci olduğunu ifade etti. Bal, "Osman Şahin'in okul temsilcisi seçilmesi tamamen öğrencilerimizin kendi tercihidir ve kendisini başkan olarak görmek istediler. O yönde oy kullandılar. Öğrencilerimiz arasındaki bu birlik, beraberlik, dayanışma duygusunun gelişmesi açısından son derece güzel bir gelişme. Osman, kendisi ile barışık bir insan. Hiçbir zaman engelli olması sebebi ile hayata küsmüş bir yapıya sahip değil. Son derece
aktif, girişken, başarılı bir öğrenci. Bu yönüyle de arkadaşlarının takdirini kazandı zaten. Okulumuzu da gerek ilçede, gerek ilde başarı ile temsil edeceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Osman Şahin'i arkadaşları, ileride yapılacak ilçe öğrenci temsilciliğine de aday olması için ikna etmeye çalışıyor.