ÇORUM’un Sungurlu Belediyesi'nde çalışan santral görevlisi doğuştan görme engelli 32 yaşındaki Tuncay
ÇORUM’un Sungurlu Belediyesi'nde çalışan santral görevlisi doğuştan görme engelli 32 yaşındaki Tuncay Yelmenoğlu, yaklaşık 4 bin telefon numarasını ezbere biliyor. Yelmenoğlu, ilçedeki pek çok kişinin, ‘11811 Bilinmeyen Numaralar Servisi’ni aramak yerine telefon numaralarını kendisine sorduğunu söyledi.
10 yıl önce engelli kadrosundan Sungurlu Belediyesi’nde santral görevlisi olarak çalışmaya başlayan evli ve çocuğu olmayan Tuncay Yelmenoğlu, bakanlıkların, ilçedeki kamu kurumlarının, belediye başkanının aradığı yerlerin, belediyenin ilişkisi bulunduğu kurumların, belediye personelinin, akrabalarının ve diğer özel kuruluşların telefonlarını ezbere biliyor.
Sungurlu’daki bir çok kişinin ‘11811 Bilinmeyen Numaralar Servisi’ni aramak yerine kendisini aradığını, bu durumdan da memnun olduğunu söyleyen Yelmenoğlu, “Arayacakları yerlerin numaralarını öğrenmek isteyenler Türk Telekom Bilinmeyen Numaralar Servisi yerine beni arıyor. Çorum’daki binlerce numarayı ezberledim. Yaklaşık 4- 5 bin civarında telefon numarası hafızamda kayıtlı. İlk yıllarımda çok hata yaptım. Ancak sonradan görme engellilerin kullandığı bilgisayarım sayesinde pratik yaparak tüm numaraları ezberledim. İnsanlara bu halimle yardımcı olmak bana büyük keyif veriyor” dedi.
(Çorum), (DHA)
Bu yazı toplam 240 defa okundu.