24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 19:13

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görme Engelliler Kendilerini Zincirle Direğe Bağladı
05 Eylül 2009 Cumartesi Saat 14:57
Denizli'de kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli açığının kapatılması ve engellilere iş bulunmasını isteyen bir grup, eylem yaparken, 2 görme engelli genç kendilerini zincirle direğe bağladı.

Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi üyeleri tarafından bugün Candoğan Parkı önünde yapılan eylemde, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesi istendi. Polis tarafından güvenlik önlemleri alınan eylemde, ilk önce görme engelli olan Türkçe Öğretmeni Emel Sargın ile Mehmet Erday isimli işsiz genç, park önündeki direğe zincirle bağlandı. Görme engellilerin zincirle bağlanmasının ardından basın açıklaması yapan Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şube Başkanı Muzaffer Eskin ve kendilerini
direğe zincirleyen üyeler, hükümetten engellilerin istihdam edilmesi talebinde bulundu. Muzaffer Eskin, "Biz emeğimizle kazanmak ve bu çalışmanın ürününü almak istiyoruz. Kamuda 10 binlerce özürlü açığı var, bunun doldurulmasını istiyoruz. Özürlüler lehine pozitif ayırımcılık yapılıp özürlülerin işe alınması kolaylaştırılmalı. 'Sağlamlar işsizken özürlülere nasıl iş bulalım?' mantığı yanlıştır. Zincirli arkadaşlar işsizdir. Özürlülerin hayatlarını sürdürmesi için iş ve aşa ihtiyacı var" dedi.
Kendini direğe zincirleyen Emel Sargın ise, Türkçe öğretmeni olmasına rağmen 3 yıldır işsiz olduğunu, atamasının yapılmadığını belirterek, "Engelime rağmen çalıştım. Türkçe öğretmenliğini kazandım, okulumu bitirdim ama KPSS'ye takılı kaldım. KPSS'ye takılmam benim başarısızlığımdan değil. Ben her seferinde 70'in üzerinde puan aldım ama diğerleriyle eşit şartlarda sınava tabi tutulduğum için bu sınavda başarısız oluyorum. Bunca mücadelemi çöpe atmak istemiyorum. Ben açlıkla, işsizlikle savaşıyorum.
Mücadelemin ürününü almak istiyorum" diye konuştu. Kendisini direğe zincirleyen görme engelli Mehmet Erday ise 3 yıldır işsiz olduğunu, tüm çabalarına rağmen iş bulamadığını, başvuruların sonuçsuz kaldığını söyledi. Engelliler, parkın önünde bir süre slogan attı. Engellilerin istihdamı için imza kampanyası başlatıldı. Vatandaşların ilk gün büyük ilgi gösterdiği ve bir hafta sürecek imza kampanyasında toplanacak imzaların TBMM'ye gönderileceği belirtildi.
Bu yazı toplam 169 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı