24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 19:15

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görme engelliler 'okuryazar' oldu
23 Ekim 2011 Pazar Saat 23:38
Görme engellilere yönelik "Bilgisayarla görünürlük kazanma" projesi kapsamında 60 görme engelliye bilgisayar okur yazarlığı eğitimi verildi.

Türkiye Bilişim Derneği'nin (TBD), AB fonuyla hayata geçirdiği görme engellilere yönelik ''Bilgisayarla görünürlük kazanma'' başlıklı uzaktan eğitim projesi kapsamında 5 ilde 60 görme engelliye bilgisayar okur yazarlığı ve internet girişimciliği eğitimi verildi.AA muhabirine projeye ilişkin bilgi veren TBD Başkanı Levent Karadağ, derneğin amacının Türkiye'yi bilişim toplumuna taşımak olduğunu, bu amaca yönelik olarak AB fonlarını da kullanarak Türkiye'de çeşitli kesimlere yönelik bilgisayar okuryazarlığı ve internet girişimciliği üzerine projeler geliştirdiklerini söyledi.

AB fonlarından yararlanılarak yürütülen ''Bilgisayarla görünürlük kazanma'' başlıklı uzaktan eğitim projesi kapsamında 5 ilde 60 görme engelliye bilgisayar okur yazarlığı ve internet girişimciliği eğitimi verildiğini belirten Karadağ, bunun Türkiye'de bir ilk olduğunu, verilecek sertifikanın da Avrupa'da geçerli olduğunu söyledi. Karadağ, eğitim kapsamında görme engellilerin ''görenparmaklar.com'' adlı 
 WEB sitesini hazırladıklarını, sitenin hem isminin hem de içeriğinin görme engelliler tarafından belirlendiğini vurguladı.

Sitenin görme engellilerin sorunlarının çözümüne destek olma anlamında büyük bir vizyon üstlendiğini ifade eden Karadağ, sitede, hangi şehirlerin görme engellilere uygun olduğunun değerlendirileceğini, görme engelli okullar nerede, görme engelliler ne tür projeler yapıyor, hangi programlar görme engellilere uygun ise bunların kısa yollarını paylaşma gibi onların doğrudan yaşamını kolaylaştıracak pratik bilgilerin yanı sıra, yine görme engellilerle ilgili haberlerin yer alacağını söyledi.

Bu yazı toplam 173 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı