Kütahya’nın Gediz ilçesinde, doğuştan görme özürlü olan Deniz Elitok (27), ekmeğini sokaklarda org çalarak kazanıyor.
Liseyi bitirdikten sonra stajyer olarak Emet Orman İşletme Müdürlüğü santralinde çalışan görme özürlü Deniz Elitok, 2004-2006 yıllarında yapılan kamu personel sınavlarına katılarak 73 puan almasına rağmen işsiz kaldığını söyledi.
Daha sonra Dumlupınar Üniversitesi’nin (DPÜ) açtığı özürlü hizmetli alımı sınavına katıldığını belirten Deniz Elitok, “Bu sınavdan aldığım 87 puanla işe girebilme konusunda iyice ümitlenmiştim ama mülakatta elendim. Bütün ümitlerim yok olunca işsiz güçsüz dolaşmak ağırıma gitmeye başladı. İntihar etmeyi bile çok düşündüğüm oldu. Bir şeyler yapabilmek, çalışıp üretmek ve hak etmek hep hayalimdi. Çalışmak için bana fırsat verilmesini bekledim hep ama böyle bir imkanı kazandığım halde al sana iş çalış diyen olmadı. Dilenemezdim, kendime ekmek kapısını kendim açmalıydım. İnsanları müzikle eğlendirip para kazanabileceğimi düşündüm ve bir org aldım kendime. 4 senedir org çalıp ekmeğimi çıkarıyorum şimdi ama gönlüm daha güzel bir iş bulma peşinde. Başta Kütahya Milletvekilleri olmak üzere tüm yetkililere sesleniyorum. Bana onurumla çalışacak bir iş verilmediği takdirde meclisin önüne oturup anladıkları dilden org çalıp söyleyerek iş isteyeceğim” dedi.
Bu yazı toplam 123 defa okundu.