24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 19:45

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gto Başkanı Çiler."Engellilere Yönelik İstihdam Oluşturan Özel Üretim Merkezlerinin Açılması...
23 Ocak 2012 Pazartesi Saat 18:18
Gebze Ticaret Odası Başkanı (GTO) Nail Çiler, engellilere yönelik istihdam oluşturan üretim merkezlerinin açılması taraftarı olduklarını bildirdi.

Çiler, Yeni Umut Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek merkez kurucusu Halim Mutlu'dan çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Merkezlerine kayıtlı 135 öğrenci bulunduğunu ifade eden Mutlu, kapasitelerinin ise 220 olduğunu belirtti. Devletin bu tür eğitim kurumlarına daha fazla destekte bulunması gerektiğini vurgulayan Mutlu şunları belirtti:

"Devlet tarafından verilen eğitim desteği çok düşük. Bu tür eğitim kurumlarına Avrupa'da önemli destekler veriliyor. Rapor süreci de oldukça uzun zaman alıyor. Bölgemizdeki eğitim kurumları kadar bu süreci bekleyen yok. Hastanelerimizde 3-4 tane psikiyatrist ve psikolog var. Fatih Devlet Hastanesi'nde çocuk psikiyatristi yok. Hastaneye müracaat ettiğimizde, üniversite hastanesine sevk ediliyoruz. Devamlı hastane yolundayız. Buraya çocuk psikiyatristi gerekiyor."

Çiler ise GTO olarak engelli konusuna özel önem verdiklerini anlatarak, GTO'nun engellilere yönelik yaptığı faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Tüm özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin önemli hizmetleri olduğunu kaydeden Çiler, şöyle konuştu:

"Avrupa'da devlet bir engelliyi istihdam ettiğiniz zaman iş yerinin düzenlenmesi için 20 bin avroya kadar destek veriyor. Bu konuda özel psikologlar görevlendiriyor. Sürekli bir takip var. Maaşın da bir bölümünü devlet karşılıyor. Bunu ülkemizde uygulayabilmek için kurumlarla iletişim içerisindeyiz. İşletmelerimizin çoğunun fiziki yapısı engelli çalıştırmaya uygun değil. Bizler engellilere yönelik istihdam oluşturan özel üretim merkezlerinin açılması taraftarıyız. Bu yönde üretimini gerçekleştiren Engelliler İş Merkezi'nde Çayırova Belediyesi hizmet binasında fason üretim yapıyor. Bu tür merkezlerin sayılarının artması gerekiyor. İşveren engellinin maaşını karşılamaya sıcak bakıyor. Bu konu üzerinde durulması gerekiyor."

- KOCAELİ

Bu yazı toplam 66 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı