24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 19:55

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Günün en iyi haberi
25 Mayıs 2011 Çarşamba Saat 16:53
Dipnot.tv reklam yazarı Eren Alphan ilginç bir kampanyaya dikkat çekiyor.

Bu işi görünce önce " görme engelli bir insanın ne renk giydiğini görmekten daha önemli problemleri var, bunun mu peşine düştün ey Jotun" dedim. 

Doğrudur, renkleri göremeyip giyinememek bir körün hayatta karşılaştığı engellerden sadece biri ve belki de en küçüğü ama yine de benim günlük hayatımda karşılaştığım engellerle karşılaştırılamayacak kadar büyük.

Eminim bu yazılımın benim şu an akıl edemeyeceğim farklı farklı kullanım alanları olacaktır bir görme engelli için. Ben akıl edemem çünkü onların gözünden bakamam hayata. Ama sadece giyinirken bile hayatlarını kolaylaştıracaksa neden olmasın. İnsanlarlar bu kolaylıktan neden mahrum kalsın? Hele ki yapacağımız tek şey orada burada videoyu paylaşmak ve insanların seyretmesini sağlamaksa. Kedi videosu bile paylaşıyoruz bence bunu da yaparız. 

Ayrıca Murat Demirok'un son lafı çok yerine oturdu. "İyi ki varsınız, biz de varız". Bu ülkede bir çok engelli ve bir çok insan yokmuş gibi yapıyoruz. Bu sefer yoklarmış gibi yapmayalım.

Bu filmi izleyerek bir görme engellinin hayatına renkleri katabilirsiniz.

Bu film her izlendiğinde bir görme engelli çevresindeki renkleri öğrenebileceğimiz özel bir yazılıma ücretsiz kavuşuyor. Jotun Boya'nın desteği sayesinde siz de onlardan birine renkleri armağan edebilirsiniz. Derneğin İstanbul şube başkanı Murat Demirok'un da filmde dediği gibi: "Lütfen bu filmi paylaşın, daha fazla insan duysun, daha fazla insan bu imkandan yararlansın.
Bu yazı toplam 391 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı