POLONYA’NIN Cieszyn kentinde Alanya Kaymakamlığı başkanlığında Alanya Belediyesi’nin katılımıyla düzenlenen Türk Günlükleri etkinlikleri devam ediyor.
POLONYA’NIN Cieszyn kentinde Alanya Kaymakamlığı başkanlığında Alanya Belediyesi’nin katılımıyla düzenlenen Türk Günlükleri etkinlikleri devam ediyor. Önceki günkü yapılan toplantılarda Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, Alanya’daki yolların, sokakların, kamu kuruluşlarının ve plajların engelliler tarafından kullanımının kolaylaştırılmasını içeren Engelsiz Alanya Projesi protokolünü Polonya ile imzaladılar.
Ayrıca heyet Mahmutlar’da kurulması planlanan Engelliler Tatil Köyü tanıtım toplantılarına da katıldı. Toplantıların ardından Cieszyn kentinin tarihi tiyatrosunda yaklaşık 600 kişinin katılımı ile Alanya’dan organizasyona katılan folklor ekibinin gösterisi ve hemen arkasından sahne alan Hakan Aysev resitali ile organizasyon devam etti. Gösterilerin ardından kürsüye çıkan Polonya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, organizasyonun gerek iki ülke arasındaki ilişkiler gerekse takip edecek olan organizasyonlar için olumlu gelişmelere yol açacağını belirttiler. Tiyatroda Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) tarafından açılan tanıtım standı, Alanya’dan gelen engelli değişim öğrencileri tarafından açılan hediyelik eşya standı, Alanya su kabağı standı ve organizasyona katılan diğer stantlar büyük ilgi gördü. Stantlarda sergilenen engelli öğrencilerin kendi hazırladıkları küçük süs eşyaları ise katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Türk Haftası günleri çeşitli üniversitelerde sergilenecek folklor gösterileri, üniversite öğrencilerine dağıtılacak olan Alanya tanıtım materyalleri ve engelliler ile ilgili verilecek konferanslarla devam edecek.
Bu yazı toplam 159 defa okundu.