Hatay’ın Hassa ilçesinde düzenlenen “Engel Benim Engeller Sizin” toplantısında engellilerin sorunları masaya yatırıldı.
İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Köroğlu, şube/adklik> müdürleri, okul müdürleri, rehabilitasyon yetkilileri, rehber/adklik> öğretmenler, engelli velileri/adklik> ve öğrenciler katıldı.
“Engel Benim ,Engeller Sizin” bilgilendirme semineri rehber öğretmenleri Emine Hüner ve Bediha Coşkun tarafından sinevizyon gösterisiyle sunumu yapıldı.
Verilen seminerde, engellilerin eğitim, sağlık/adklik> ve çalışma/adklik> hakları anlatıldı.
Hatay ve çevresinde faaliyet gösteren engellilerle ilgili dernekler tanıtıldı. Rehabilitasyon merkezlerinin görevleri ve işlevleri belirtildi. Engelli olup da hayatta/adklik> başarılı/adklik> olunabileceği vurgulanarak, dünyada ve ülkemizde başarılı olan engelli ünlülerin hayat hikayeleri gösterildi. Her/adklik> bireyin/adklik> bir engelli adayı olduğu hatırlatarak, bu/adklik> konuda daha/adklik> duyarlı olunması gerektiği vurgulandı.
Cihan Haber Ajansı
Bu yazı toplam 72 defa okundu.