Eskişehir'de küçük yaşlarda annesi ve babası boşanan, kazandığı üniversiteyi ailevi sorunlar nedeniyle bırakmak zorunda kalan ardından felç geçirip ailesini kaybeden genç kadın, yaşadığı tüm
Eskişehir'de küçük yaşlarda annesi/linkz> ve babası/linkz> boşanan, kazandığı/linkz> üniversiteyi ailevi sorunlar/linkz> nedeniyle bırakmak zorunda kalan ardından felç geçirip ailesini kaybeden genç kadın/linkz>, yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen iş bulup eğitimini aldığı grafiklerlik mesleğini yapmak istiyor.
Meryem Eroğlu (42), AA muhabirine, anne/linkz> ve babasının/linkz> 2 yaşındayken ayrıldığını belirterek, annesinin/linkz> ikinci kez evlendiğini ve bir süre üvey babasıyla/linkz> yaşadığını kaydetti.
Geçen yıl annesini/linkz>, 10 yıl önce de babasını kaybettiğini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:
'Biri öz, ikisi üvey üç kardeşim var. Kardeşlerimle görüşmüyorum. Anadolu Üniversitesi Güzel/linkz> Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldum. O yıllarda ÖSS ve ÖYS'nin yanında fakülteye girebilmek için bir de yetenek sınavı yapılıyordu. Grafik ve tasarım konusunda yetenekliydim. İki yıl okudum ve başarılı oldum. Ailevi sorunlar/linkz> nedeniyle üçüncü yıl depresyona girdim. Okulu bırakmak zorunda kaldım. Grafik Bölümü'nde ön lisans mezunu oldum. Daha sonra bir müddet özel/linkz> sektörde çalıştım. Elimde olmayan nedenlerle bırakmak zorunda kaldım. Mesleğimi çok seviyordum. Çalışmak için tekrar iş aradım. Bir iş buldum, ancak patron kaza geçirince çalışamadım.'
- 'PES ETMEYECEĞİM'-
Eroğlu, annesinin/linkz> hastalığına üzüldüğü için 2 yıl önce de felç geçirdiğini, tedavi görmesine karşın felcin vücudunun sağ tarafında yüzde 80 civarında engel meydana getirdiğini bildirdi.
Yürümekte güçlük çektiğini anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:
'Çok talihsizlikler yaşadım. İyi olmaya, kendime bakmaya çalışıyorum. Her şeye rağmen güçlü olmaya çalışıyorum. Kendi kendimi telkin ediyorum. Dua ediyorum. Dua ettikçe önüm açılıyor. Yıllarca oturduğum, kendimize ait ev müteahhide satıldı. Bana biraz para verdiler ve evden çıkardılar. 10 gün önce evsiz kaldım. Şarhöyük Mahallesi muhtarı Ali Çıraklı, bana yardım etti. Muhtarın yardımıyla kiralık ev buldum. Komşuların verdiği iki üç parça eşya ile evi biraz döşedim. Başımızı sokacak bir yer buldum. Sokakta/linkz> kalmadığım için çok mutluyum. Aylık 200 lira engelli maaşı alıyorum. Tek gelirim bu. Mesleğimle ilgili bir yerde çalışmak istiyorum. Hayata tekrar tutunmaya çalışıyorum. Pes etmeyeceğim. Ben aslında azimli bir insanım. Ama her şey üst üste gelince dayanamadım.'
(CY-TAR-OSM) - ESKİŞEHİR (Anadolu Ajansı)
Bu yazı toplam 131 defa okundu.