24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 23:20

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'Hiçbir Kız Çocuğumuz Eğitimin Dışında Kalmasın'
08 Aralık 2010 Çarşamba Saat 13:24
'Hiçbir Kız Çocuğumuz Eğitimin Dışında Kalmasın' Projesi Kapsamında Kız Öğrencilerin İlköğretimden Sonra Neden Okula Gitmediği Tespit Edilecek.

Sevil Çelik - Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü, 'Hiçbir Kız Çocuğumuz Eğitimin Dışında Kalmasın' projesi kapsamında kız öğrencilerin ilköğretimden sonra neden okula gitmediği tespit edilecek.

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladıkları sosyal içerme nitelikli proje ile Gaziantep il merkezi ve ilçelerinde ortaöğretim kurumlarına çeşitli nedenlerden dolayı okula devam etmeyen kız öğrencilerin okula gitmeleri için gerekli yardım ve desteğin verileceğini belirtti.

8. sınıfın ardından okula devam etmeyen öğrenciler konusunda ellerinde veri bulunduğunu, bu veriler doğrultusunda ailelerle iletişim kuracaklarını, aileleri ziyaret edeceklerini ve onlarla çeşitli toplantılar düzenleyeceklerini ifade eden Serin, şöyle konuştu:

'Çalışma sonucunda belirlenen 500 kız öğrenciye burs verilecek. Okulun bulunduğu yerleşim yerinden uzak olan, kama problemi bulunan öğrenciler pansiyon ve yurtlardaki boş yerlere yerleştirilecek. Yurt ve pansiyonda kalma imkanı olmayan öğrenciler için de ulaşım imkanları sunulacak. Bu öğrencilerin kılık kıyafet ve eğitim materyalleri ücretsiz olarak sağlanacak.'

Serin, amaçlarının ilköğretimden sonra okula devam etmeyen kız çocuklarının okullaşmasını sağlamak, isteyenleri mesleki eğitime yönlendirmek, onların ve ailelerinin isteği doğrultusunda eğitimlerini devam ettirmelerine destek olmak olduğunu vurguladı.

'Hiçbir Kız Çocuğumuz Eğitimin Dışında Kalmasın' projesine SODES kaynaklarından sağlanan destek miktarının 170 bin lira olduğunu, projenin 12 ay süreceğini dile getiren Serin, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, öğrencileri spora teşvik etmek, engelli öğrencileri hayata bağlamak ve öğrencilere mesleklerini seçme konusunda yardımcı olmak amacıyla da projeler hazırladıklarını ve çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

(SEÇ-MRT-OSM) - GAZİANTEP (Anadolu Ajansı)

Bu yazı toplam 225 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı