24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 23:39

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Iğdır Üniversitesi Rektörü İ.Hakkı Yılmaz'ın Iğdır Sevdası.
07 Ağustos 2011 Pazar Saat 15:13
Iğdır Üniversitesi'nin şehir merkezinde devam eden Karaağaç Kampüsünün önümüzdeki ramazan bayramından sonra inşaatının biteceği belirtildi.

Iğdır Üniversitesi'nin Karaağaç Kampüsü Bayramdan Sonra Hazır

Iğdır Üniversitesi'nin şehir merkezinde devam eden Karaağaç Kampüsünün önümüzdeki ramazan bayramından sonra inşaatının biteceği belirtildi. Kampüs içerisinde sosyal tesis, Ziraat ve İlahiyat fakülteleri, gıda mühendisliği, konferans salonları ve merkezi derslik binalarının olacağı belirtildi.

Iğdır Üniversitesi'nin Karaağaç Kampüsü inşaat çalışmalarının bitmek üzere olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde bu kampüsün kullanılacağını ifade etti. Suveren Kampüsü faaliyete geçinceye kadar eğitim öğretim çalışmalarının Karaağaç Kampüsünde devam edeceğini belirten Yılmaz, Karaağaç kampüsü için Iğdır Üniversitesi'nin idari ve koordinasyon merkezi olacağı söyledi. Kampüste 24 derslik, 2 kafeterya, 4 tane fen laboratuvarı, 2 tane dil laboratuvarı ve 1 tane de interaktif sınıf olacak.

Rektör Yılmaz, Kampüs içinde olacak olan yaklaşık 400 kişilik salonun konferans, panel ve sempozyum ve kongrelere açık olaca belirterek Iğdır'ın büyük bir eksiğini bu şekilde kapatacaklarını belirtti. Iğdır'da eşi benzeri olmayan bir yapı oluşturduklarını belirten Yılmaz, şehir içindeki bu kampüsün Iğdır'ın çehresini değiştireceğini söyledi.

Yapının dikkat çeken bir diğer özelliği de engelliler düşünülerek yapılan rampalar ve engelli asansörü yapı içinde olacak. Ayrıca içerisinde misafirliğin de olacağı yapıda 34 normal oda, 2 engelli odası, 8 süit oda, 275 kişilik konferans salonu ve iki tane 90 kişilik amfi olacak.

Yılmaz, konferans salonunda yabancı konukların olacağı toplantılar da düşündüklerini belirterek bunun için 3 dilde çeviri yapabilen simültane adlı cihazı da getirdiklerini belirtti.

Halit Öztürk Iğdır/Siyasal Birikim

Bu yazı toplam 142 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı