Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 77. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Öğrenen Organizasyonlar Devinim Takımı ev sahipliğinde engelli Ressam Adem İnce'nin eserlerin
Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 77. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Öğrenen Organizasyonlar Devinim Takımı ev sahipliğinde engelli Ressam Adem İnce'nin eserlerinden oluşan "Sanatta Engel Yok" adlı resim sergisi sanatseverlerin katılımıyla açıldı.
Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu Fuayesindeki, geçirdiği kaza sonucu iki elini kaybeden Adem İnci'nin sergi açılışına, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Suriye'nin Gaziantep Başkansolosu Haitham Saad, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra engelli vatandaşla sohbet eşliğinde sergiyi gezen Vali Kamçı ve beraberindeki heyet, çizilen resimler karşısında hayretlerini gizleyemediler.
Vali Kamçı, sergiyi gezerken yaptığı açıklamada, "Gördüğünüz gibi sanat engel tanımıyor. Geçirdiği kaza sonucu iki elini kaybetmesine rağmen hayata küsmeyen Adem kardeşimiz yaptığı resimlerle sergi açtı. Bu da diğer engelli vatandaşlarımıza örnek teşkil ediyor. Kendisini ve ailesini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey de "Engelli kardeşlerimiz sanatın her dalında kendilerini gösteriyorlar. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu kardeşlerimizin bütün etkinliklerini yasal çerçevede destekliyoruz. Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 77. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında engelli ressam kardeşimiz bu sergiyi açtı. Başarılı bir çalışma olduğunu görüyoruz. Kendisini kutluyorum" dedi.
Vali Kamçı ve diğer protokol üyelerinin sergi salonundan ayrılmasından sonra basın mensuplarına bir konuşma yapan Adem İnci de, iki elini kaybetmesine rağmen hayatla mücadeleyi bırakmadığını söyleyerek, "Buradan tüm engelli kardeşlerime seslenmek istiyorum. Hayata hiçbir şekilde küsmesinler ve mücadeleye devam etsinler. Bana bu başarılarımda destek olan ve resim yeteneğimin gelişmesinde yardımcı olan Mazlum Yılmaz hocama ve eşime çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çalışmalarımı ilk değerlendiren onlardı.
Daha sonra benden hiçbir şekilde desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e ve ekibine saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.
Resimlerini çizerken fazla zorlanmadığını, sadece fikir bazında zorluk yaşadığını kaydeden İnci, "Bir resmi çizmek yaklaşık bir günümü alıyor. Bu sergimde 28 adet resim var. Ayrıca hocamın tavsiyesiyle Büyükşehir Belediyesi Akınal Çocuk Gençlik ve aile Merkezinde kalmakta olan gençlere gönüllü olarak haftada bir gün 3 saat süreyle resim dersi veriyorum" dedi.
Engelli vatandaş Adem İnci'nin yaptığı resimler davetlilerden tam not aldı.
kaynak.sinirnar.net
Bu yazı toplam 411 defa okundu.