Muş'ta geçirdiği iş kazası nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen demir ustasının kızı, ne babasının bakımından ne de eğitim sevdasından vazgeçemiyor.
Bakıma muhtaç haldeki babasına evlatlık görevini yerine getirmek için okulundan/linkz> ayrılan genç kız, gözü arkada kalmadan eğitimine/linkz> devam edebilmek için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
İnşaatta çalışırken/linkz> elektrik akımına kapılan demirci ustası Gıyasettin Yasit (40), Yeşilce mahallesindeki evinde 1.5 yıldır yatağa bağlı yaşıyor. Konuşmakta/linkz> güçlük/linkz> çeken/linkz> ve felç nedeniyle hareket edemeyen Yasit'e, eşi ve 18 yaşındaki kızı Pınar/linkz> Yasit bakıyor.
Pınar Yasit, gazetecilere yaptığı açıklamada, tek başına babasına bakamayan annesine yardım edebilmek için ilköğretimden sonra eğitimine/linkz> devam edemediğini söyledi.
Evin büyük kızı olarak sorumlulukları bulunduğunu ve bakımı oldukça güç olan babasını annesine bırakarak okula/linkz> gitmeye gönlünün razı olmadığını anlatan Yasit, ancak okuma isteğinin her geçen gün daha da arttığını söyledi.
- 'EN BÜYÜK HAYALİ TÜRKÇE ÖĞRETMENİ OLMAK'-
Babasının yaşadığı talihsiz olayı hala unutamadığını ifade eden Yasit, şöyle konuştu/linkz>: 'Babam inşaatta çalışırken/linkz> elektrik çarpması/linkz> sonucu bu hale geldi. Olay anında babamın bir süre kalbi durdu. Hemen yoğun bakıma aldılar. O günden bu yana babam bu halde yatıyor. Artık bakmakta güçlük/linkz> çekiyoruz/linkz>. Bize yardım eli uzatılmasını bekliyoruz. İlköğretimi bitirdikten sonra okulu/linkz> bırakmak zorunda kaldım. Çünkü/linkz> evin büyük çocuğu/linkz> benim ve ben olmazsam annem yalnız başına babama bakamıyor. Ben de yaşıtlarım gibi okumak istiyordum. En büyük hayalim Türkçe öğretmeni olmak.' Emine Yasit de kocasının eski sağlığına kavuşmasını istediğini belirterek, kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini kaydetti.
Bu arada Muş Valiliğince, Gıyasettin Yasit'e evde bakım ücreti ve özürlü maaşı ödendiği öğrenildi.
(SY-CD-MİS-EAY) - MUŞ (Anadolu Ajansı)
Bu yazı toplam 141 defa okundu.