İnsan okumazsa kurur! Engellilik okumaya engel değil...
Vali İbrahim Özçimen, Kütüphaneler Haftası’nda ‘Eve Teslim Kitap’ projesi kapsamında, posta ile kitap hizmeti alan 8 yaşındaki yürüme engelli Mahmut Özer’i’ evinde ziyaret ederek, kitap hediye etti.
Ziyarette, doğuştan yürüme engelli, ilkokul ikinci sınıf öğrencisi Mahmut Özer’in ailesinden bilgi alan Vali İbrahim Özçimen, Mahmut’un tedavisinin yapılabilmesi için her türlü yardımı yapacaklarını söyledi.
Burdur’da ‘Eve Teslim Kitap’ projesinden yararlanan 13 eve bağımlı vatandaşın olduğunu söyleyen Vali İbrahim Özçimen, “Engeller aşılmak için vardır. Bizim çocuğumuz engelli olmayanlar gibi okuma yazma biliyor. İkinci sınıfta olduğu halde, bu durumu engel kabul etmemiş ve okumaya devam etmiş. Biz O’nu her konuda destekleyeceğiz. Her türden çareyi arayacağız. Ben çocuğumuzun ailesini tebrik ediyorum. İnsan okumazsa kurur. Okuduğu müddetçe onun önü açıktır. Bu kardeşimizin de önü açıktır” dedi.
Recep-Ayşe Özer çiftine, ‘Hastalığın tedavisi yapılabiliyor mu araştırmasını yapın, ben ne gerekiyorsa yapacağım’ sözü veren Vali Özçimen, küçük çocuğa çikolata vererek evden ayrıldı.
Ziyarette; Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Enver Aydın, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şimşek, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz’da yer aldı.
Haber: Hacer Zeren
Bu yazı toplam 121 defa okundu.