Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından engelli bayanlara yönelik düzenlenen, “Bilgisayar Operatörlüğü Eğitim Projesi”nde 2. dönem kayıtları başladı.
Konu ile/adklik> ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay’da oturan 15–29 yaş/adklik> arası engelli bayanların bilgisayar/adklik> operatörlüğü konusunda eğitilerek istihdam edilebilirliklerini, ekonomik/adklik> ve sosyal/adklik> hayata katılımlarını sağlamak amacıyla böyle bir/adklik> projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
30 Kasım/adklik> Çarşamba günü başlan kayıtların 9 Aralık/adklik> Cuma günü sona ereceğini belirten Başkan Hançerli, “Meslek Edindirme Kursu merkez binasında bilgisayar/adklik> operatörlüğü eğitim kursu 6 aylık bir/adklik> dönem sürecinde yapılacak. Toplam 300 saatlik ders/adklik> programı içerisinde kursiyerlere temel on parmak, bilgisayar/adklik> işletim/adklik> sistemi ve ofis programları eğitimi verilecek. Ayrıca ilk/adklik> 3 aylık dönemde 25 engelsiz bayan bu projeden faydalanacak. İkinci 3 aylık dönemde ise 25 engelli bayan eğitim alacak” dedi.
Bilgisayar/adklik> Operatörlüğü Eğitim Projesi’nin maliyetinin yüzde 80’lik oranının MEVKA, yüzde 20’lik oranının ise Karatay Belediyesi’nce karşılandığını vurgulayan Başkan Hançerli, kursiyerlerin kayıt/adklik> için/adklik> Karatay Belediyesi Hizmet/adklik> Masası’na bir/adklik> adet nüfus cüzdanı fotokopisi ve okul/adklik> diplomalarını getirmelerinin yeterli olacağını sözlerine ekledi.
Kaynak : http://www.haber3.com/karatayda-bilgisayar-kursu-kayitlari-basladi-1094075h.htm#ixzz1fCdB2PwZ
Bu yazı toplam 95 defa okundu.