25 Mayıs 2012 Cuma Saat 03:11

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Keçiörenli Bayanlar Siyasette Bizde Varız Dedi
20 Şubat 2011 Pazar Saat 00:45
Ankara Keçiören Kadınları Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin Ankaralı bayanlar arasında düzenledikleri dayanışma yemeğine katılımcılar siyasi olunca Bayanlarda siyasette varım dedi.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Dernek Başkanı Müjgan Erdem Ak Parti Ankara 2. bölgeden aday adayı olduğunun sinyallerini verdi.
Yemek ve ödül törenine katılan TBMM Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit 58. Hükümette milletvekili koltuğunda bir gün bile vekil koltuğunda oturmadan Turizm Bakanı olarak göreve başladığını belirterek bir bayan olarak yaşadığı gururu anlattı.
Ankara Keçiören Kadınları Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin İzmir caddesi Mola Otelde gerçekleştirdiği yemekte açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Müjgan Erdem, "Amacımız bayanlar arasında dayanışmayı artırmak. 6 yılda derneğimiz çalışmalarında 4600 bayanımıza meslek kursları ile destekledik ve açtığımız kurslar sonrası zor durumda olan bayanlarımıza iş imkânları maddi ve manevi destekte bulunduk. Siyasette derneğimiz olarak ben Müjgan Erdem olarak güzel çalışmalar yaptığımıza inanıyorum ve emeklerimizin karşılığını aldık. Hedefimiz Kadının aciz konumda kalmaması için boşanma ve ölüm gibi benzeri durumlarda kendi kendini idare edebilir konuma gelebilmesi için, güven duygusunun geliştirilmesi kadının bilgili, mücadeleci ve öz güvene sahip bireyler olabilmesi sonucu ilerde çocuğuna ve ailesine sosyal hayattaki yerini hazırlamış olmasına desteğimiz olmasıR21; dedi.
Yemekte söz alan TBMM Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit 9 yılı aşkındır siyasetteyim. AK Parti'nin ilk kuruluşundan bu yana 13 kadın kurucu üyelerinden biriyim. Kurulan 58. HükümetR17;te meclis sıralarına oturmadan Turizm bakanlığı görevine getirildim. 59. Hükümette kadınlar çocuklar ve engelli vatandaşlarımıza hizmet için çalıştım. Bayanlarımızın toplumda sosyal olmaları için destek verdim ve çalışmaları sürdürüyoruz. Bayanların toplumda ezilmemesi için bize ulaşmaları mağduriyetlerinin giderilmesi için hükümetimiz tüm çalışmalara destek vermekte. Bize mail yada dilekçe ile ulaşan bayanlarımıza destek olduk olmaya da devam edeceğiz. Belki ezit edenlere bir yaptırım yapmıyoruz biz yargı değiliz ama o bayanlarımızın sıkıntılarını gidermek için karşılıksız çalışmalarımız sürüyor" dedi. Konuşmaların ardından geçekleşen ödül töreninde Yılın Kadın Hizmet Ödülü TBMM Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit e verildi. Yılın gazetecilik ödülü Sabah Gazetesi Bölge Ekler Koordinatörü Ersin Ramoğlu'na verildi.
Yılın Ankara Sevdalısı ödülünü Habib Şeker Alırken, Yılın Siyaset ve hoşgörü adamı olarak Ankara Milletvekili Burhan Kaya Türk'e de sunuldu.
Yılın kadın Siyasetçi ödülünü Kadın Siyasetçiler Derneği Genel Başkanı (KASİDE) Yurdusev Arığ, Kadın Girişimci Ödülünü Özel Çağrı Okulları Kurucu Genel Müdürü Nuran Altuntaş'a verildi.

Ankara (e-ha) Beril Çuhadaroğlu

Bu yazı toplam 383 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı