25 Mayıs 2012 Cuma Saat 03:47

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konsere Davet Edildi
22 Haziran 2011 Çarşamba Saat 08:27
Ümran Sevinç, Bayraklı Belediyesi'nin düzenlediği 'Yaza Merhaba Konseri'ne katıldı.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı'na giriş sınavına müracaatı kabul edilmeyen daha sonra Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın araya girmesiyle sorunu çözülen görme engelli Ümran Sevinç, Bayraklı Belediyesi'nin düzenlediği 'Yaza Merhaba Konseri'ne katıldı. Seslendirdiği şarkılarla büyük alkış alan Sevinç, "Beni bu zor günümde destekleyen ve bu konsere davet eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bayraklı Belediyesi'nin her sene düzenlediği 'Yaza merhaba konseri', Yamanlar Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Geceye Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve yaklaşık 150 davetli katıldı. Konserin ilk açılışını Bayraklı ve Balçova Belediyesi Çocuk Korusu yaptı. Çocuk korosu seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla büyük alkış aldı. Çocuk korosunun ardından sahneye çıkan Bayraklı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Anadolu'nun çeşitli illerinden seslendirdiği türkülerle davetlileri neşelendirdi.

ÜMRAN, KANSERVATUARE GİRİŞ ŞEFEREFİNE KONSERE DAVET EDİLDİ

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı'ndan müzik eğitimi almak isteyen ancak yeterli alt yapısı olmadığı gerekçesiyle ilk başta alınamayacağı bildirilen daha sonra Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın başını çektiği heyetin kararıyla sınavlara alınmasına karar verilen görme engelli Ümran Sevinç, Başkan Karabağ'ın davetiyle konserde yerini aldı. Sezen Aksu'nun 'Yolun açık olsun' ve Haluk Levent'in 'Zor Aşk' adlı şarkılarını gitarıyla çalıp seslendiren Ümran Sevinç, davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Konser sonrası Sevinç'e çiçek veren Başkan Karabağ, "Ümran'ın Ege Üniversitesi'ne kabulü bizi büyük bir sevince boğdu. Ben inanıyorum ki, Ümran'ın geleceği de parlak. Müziğin evrenselliğini ve güzelliğini Ümran'da görmekteyiz" dedi. Konsere gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Ümran Sevinç, "Konservatuar bölümüne kabul edilmem şerefine beni buruya davet eden Başkan Hasan Karabağ'a çok teşekkür ediyorum. Umarım üniversiteye girerim" dedi.

Bu yazı toplam 120 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı