25 Mayıs 2012 Cuma Saat 04:11

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kültür Havuzu'nda sular durulmuyor!
28 Mart 2011 Pazartesi Saat 00:15
Gazetemiz yazarı Mehmet Emin Kalaycı, Kültür Havuzu’nda bulunan Türk bayrağının yerde bulunması nedeniyle dava açmıştı. Konuyla ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığı kararını açıkladı.

Görme engelli vatandaşların çeşitli kazalara sebep olması nedeniyle, vatandaşların ise yaya trafiğini olumsuz etkilediği gerekçesiyle şikayet ettikleri Kültür Havuzu hakkında davalar açılmıştı. Gazetemiz yazarı Mehmet Emin Kalaycı, Kültür Havuzu’nda bulunan Türk bayrağının yerde bulunması nedeniyle dava açmıştı. Konuyla ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığı kararını açıkladı. Takipsizlik kararı veren Başsavcılık, “Şüpheli hakkında üzerine atılı bulunun suçtan dolayı kast yokluğundan 5271 sayılı CMK’nun 172/1 maddesi uyarınca kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına” diyerek kararının nedenini açıklıyor. Davaya neden olan kişilerden, proje sanat yönetmeni, olayın meydana gelmesini iletişimsizliğe bağlarken, havuzun yapımını üstlenen şirketin mimarı ise tabelayı monte kişiyi ve firmayı tanımadığını savundu. Projenin sanat yönetmeni Esra Sarıgedik Öktem savunmasında projenin sanat yönetmeni olduğunu, projenin logosunun iki bayrağın birleşmesi olduğunu, bayrakla logonun yere monte edilmesi olayının bir iletişimsizlikten kaynaklamış olduğunu beyan etti. Projeyi yapan GB Mühendislik ve Mimarlık şirketinin ortağı ve mimarı olan şüpheli Öznur Aşut ifadesinde, kendisinin GB Mühendislik ve Mimarlık şirketinin ortağı ve mimarı olduğunu, Konya Karatay Belediyesi’ne bağlı Şerafettin Meydanı’nda bir sanat projesi için süs havuzu imalatı yaptıklarını, havuzun yapımı işini aldıklarını, üzerinde Türk bayrağı ve AB bayrağı olan tabelayı ismini ve adresini bilmediği bir firmanın monte işini yaptığını ve suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

"İLGİLİLERDEN HASSASİYET BEKLİYORUM"
Konuyu daha önce gazetemizde gündeme taşıyan yazarımız Mehmet Emin Kalaycı karara saygı duyduğunu ancak sorumluların daha duyarlı olmasını istiyor. Kültür Havuzu’nun birçok şikayet aldığını hatırlatan Kalaycı, “Kültür Havuzu birçok vatandaşımızın tepkisine neden olmaktadır. Ben de Türk bayrağının yere yatay biçimde monte edilmesinden rahatsız oldum ve suç duyurusunda bulundum. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili takipsizlik kararı vermiş. Savcılığın verdiği karara saygı duyuyorum ancak yetkililerden bu tür konularda daha hassas olmasını bekliyorum” dedi.

Bu yazı toplam 299 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı