Lokman Ayva, Vali Şemsettin Uzun'u ziyaret etti.
Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, Vali Şemsettin Uzun'u ziyaret etti.
“Eğitim Her Engeli Aşar” Kampanyası kapsamında düzenlenen Çankırı İl Tanıtım Toplantısına katılmak üzere İlimize gelen Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, beraberinde İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Nurettin Konar, Türkiye Beyazay Derneği İller Koordinatörü Fevzi Durmuş ve Kampanya Asistanı Okan Biçer ile Türkiye Beyazay Derneği Çankırı Şube Başkanı ÇKÜ Genel Sekreteri Ahmet Yıldırım ve Başkan Yardımcısı Ali Eren ile birlikte Çankırı Valisi Şemsettin Uzun’u Makamında ziyaret ettiler.
Vali Şemsettin Uzun’un Makamında Türkiye’nin ve Çankırı’nın engelli durumu, yapılan çalışmalar ve engellilerin sorunları konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.
Daha sonra Çankırı Valiliği tarafından iki engelli vatandaşımıza verilmek üzere alınan akülü araba Vali Uzun ve Milletvekili Ayva tarafından Engelli vatandaşlarımız Süheyla Yardımcı ve Murat Vatansever’e teslim edildi.
Milletvekili Ayva, “Akülü arabalar engelli vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırırken, bir taraftan da başka sağlık sorunları yaşamalarına neden oluyor. Bu nedenle zorunlu oldukları zaman kullanmaları, vücutlarını hareket ettirmeleri gerekiyor. Kendileri kullanırken bu uyarıyı dikkate alırlarsa sevinirim” dedi.
Vali Uzun, “İhtiyaçlarınızı karşılayacağını ve Sayın Milletvekilinin tavsiyesine riayet etmenizi ümit ediyorum. Sağlıkla ve iyi günlerde kullanınız. Önümüzdeki günlerde de ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
Vali Uzun, İstanbul Milletvekili ve Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’ya ziyaretleri anısına Çankırı yöresinde yapılan el işlemeli sandık ve el işlemeli kadife terliklik hediye etti. Vali Uzun’un Makamında çekilen fotoğraflardan hazırlanan albümde konuklara takdim edildi.
Bu yazı toplam 114 defa okundu.