25 Mayıs 2012 Cuma Saat 04:33

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Malatya'da 18 engelli öğrenciye evde eğitim verildiği bildirildi.
23 Şubat 2011 Çarşamba Saat 16:34
Başlatılan "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyası kapsamında ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği uyarınca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Başlatılan "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyası kapsamında ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği uyarınca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, engelli öğrencilere evde eğitim hizmeti veriyor.

2009-2010 eğitim öğretim yılında 12 olan evde eğitim öğrenci sayısı bu eğitim öğretim yılında 18'e çıktı.

Bu kapsamda her iki öğrenciye bir öğretmen olmak üzere 9 evde eğitim hizmeti veriliyor.

Evde eğitim hizmeti almak isteyen vatandaşların Milli Eğitim Bakanlığı'nın Evde ve Hastanede Eğitim Hizmetleri Yönergesi doğrultusunda, çocuklarının örgün eğitimden yararlanmasının mümkün olmadığını belirten sağlık raporu ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Rehberlik ve Araştırma Merkezine başvuruda bulunmaları yeterli olacak.

Bu uygulamadan faydalanamayıp da müracaat etmek isteyen engelli çocuklar, yapılacak değerlendirmeden sonra Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu'nun kararı ile evde eğitim hizmetine yönlendirilecek.

Bu yazı toplam 175 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı