MEB'İN SİTESİNDE YAPILAN AÇIKLAMA
2010 YILI TAŞRA TEŞKİLATI ÖZÜRLÜ PERSONEL ALIMINA İLİŞKİN SINAV BAŞVURUSU
MEB'İN SİTESİNDE YAPILAN AÇIKLAMA
2010 YILI TAŞRA TEŞKİLATI ÖZÜRLÜ PERSONEL ALIMINA İLİŞKİN SINAV BAŞVURUSU
ENGELLİ ADAYLARIN DİKKATİNE
1- Sınav Tarihi 4 Temmuz Pazar günü saat 14:00 olarak tekrar belirlenmiştir.
2- Sınav ücreti/linkz> alınmaması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Sınavın ücretsiz/linkz> olması halinde sınav ücreti/linkz> yatırmış olanların ücretleri/linkz> iade edilecektir.
3- Ücret/linkz> ile ilgili farklı/linkz> bir durum çıktığında ayrıca gerekli açıklama yapılacaktır.
BUGÜN ZAMAN GAZETESİNDE YER ALAN HABER
Milli Eğitim Bakanlığı, özürlü memur alımı için yapılacak sınavdan ücret/linkz> almamaya karar verdi. Düzenleme engelli memur adaylarını/linkz> sevindirirken, sınava başvurular/linkz> 21 Mayıs'a kadar devam edecek.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu özürlülerden sınav ücreti/linkz> alınmamasını isterken sorunun çözümü için Devlet Bakanı Hayati/linkz> Yazıcı'dan ücretin/linkz> Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan karşılanması için destek talep etti. Yazıcı da, Bakan Çubukçu'ya olumlu cevap verdi. Buna göre maliyeti 2 milyon lirayı/linkz> geçmesi öngörülen sınavın masraflarını/linkz> vakıf karşılayacak. Sınava 20 bin civarında başvuru/linkz> bekleniyor. Bu arada ücretini/linkz> ödeyerek başvuru/linkz> yapanların paraları iade edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, bini öğretmen, 2 bini hizmetli/linkz>, 2 bini memur olmak üzere 5 bin özürlü personel alacak. En az yüzde 40 oranında özürlü olanların gireceği sınav 30 Haziran'da gerçekleştirilecek. Sınav kılavuzunda ücretin/linkz> önce 110 lira/linkz> olarak belirlenmesi özürlülerin tepkisini çekmişti. Ücret/linkz> daha sonra 50 liraya/linkz> düşürülmüştü. İBRAHİM ASALIOĞLU
Bu yazı toplam 409 defa okundu.