Anneler Günü'nde Türkan Sabancı'nın aklı hastanedeki oğlu Metin'de. 'Yüzünün gülmesini istiyorum' diyen anne Sabancı uyarıyor:
Akraba evliliği yapmayın. Sabancı'nın ailede en başarılı bulduğu kişi ise Güler Sabancı
İş dünyasının duayeni merhum Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı AKŞAM'a konuştu. Sabancı'nın Anneler Günü'ne özel mesajları şöyle:
- Türkiye'nin en köklü en büyük ailelerinden biri Sabancılar. Bu soyadının getirdiği sorumluluğu taşımanın ağır geldiği zamanlar oldu mu?Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiren bir aileyiz. Sabancı soyadını taşımak mutluluk veriyor.
- Bir gününüz nasıl geçiyor? Allah bana ömür versin Metin (Sabancı) başlı başına bir uğraş oldu benim için. Metin'den arta kalan zamanlarda; spor yapıyorum, televizyon seyrediyorum.
- Türkiye'de kadınlara baktığınızda ne görüyorsunuz? Kadınlar hep ikinci planda. Eziyet gören, tacize uğrayan, dayak yiyen sayısız kadın var. En önemli nedeni ekonomik sorunlar. Cahiliz. Bir de müthiş bir sınıf farkı var. Uçurum büyük. Özellikle doğuda kadınlar her şeyin gerisinde kalmış.
- Sakıp Sabancı ile teyze çocuklarıydınız. Engelli çocuk riskini bilseydiniz yine evlenir miydiniz?Kesinlikle akraba evliliği yapmamak gerek. Bizim zamanımızda bunun tehlikeli olduğuna dair bir düşünce gelişmemişti. Ne zaman ki başıma geldi işte o zaman büyük bir sorun olduğunu anladım.
- Annelik size nasıl bir sorumluluk yüklüyor? Bakın şu anda sizle konuşuyorum, sohbet ediyorum ama aklım hep Metin'de! Yanına gitmek, onun yüzünün güldüğünü görmek istiyorum. Çünkü ancak o zaman mutu olabileceğim. Metin iyiydi, aniden rahatsızlandı hastaneye kaldırdık.
- Tam olarak ne zaman oldu? Çarşamba. Günün dizisi biliyorsunuz 'Muhteşem Yüzyıl'. Tam onu seyredeceğim, bir baktım ki Metin'in boğazından garip bir hırıltı geliyor. Soluğu Amerikan Hastanesi'nde aldık. Şu an hastanede gözetim altında. Umarım yakında iyileşecek.
HERKES GÜLER GİBİ OLSA
- Aile içinde en başarılı bulduğunuz, en iyi anlaştığınız kadın kim? Güler Sabancı en iyi anlaştığım kişilerden biri. Çok başarılı buluyorum. Dünya çapında bir isim oldu. Keşke herkes Güler gibi olabilse. Başarının sırrı onda gizli.
- Aile kurması yönünde kendisine telkinde bulundunuz mu hiç? Evet birkaç defa. 'Hayatımdan çok memnunum yenge. O defteri kapattım, işimle evliyim ben' dedi. Çok haklı bence. Evli bir kadın olsaydı işine bu kadar konsantre olamazadı.
SABANCI AİLESİ HATIRASI
1995 yılında Sabancı Aile topluluğu özel bir fotoğraf çekimi için bir araya geldi. Sakıp Sabancı ile Türkan Sabancı çocuklarıyla birlikte objektif karşısına geçti. Bugün Sabancı Müzesi'nde muhafaza edilen Metin Sabancı'nın olmadığı fotoğraf karesinde Sabancı çifti kızları Sevil ve Dilek Sabancı ve torunları Melisa'yla birlikte.
Bu yazı toplam 109 defa okundu.