Geçenlerde bu sütunlarda İzmit’ten Derince’ye giden bir minibüste, engelli yolcu ile minibüs şoförü arasında yaşanan, yumruklaşmaya dönüşen münakaşayı yazmıştık.
Y. D. isimli engelli vatandaş, minibüs şoförünün kendisini darp ettiğini, araçtan indirdiğini anlatmıştı. O haberde, isim, plaka yazmadık. Ancak 13 Nolu Kooperatifin üyesi 18 nolu minibüsün şoförü Cengiz Keskin gazetemizi aradı. Olayın minibüsünde yaşandığını söyleyen Cengiz Keskin, yaşananları şöyle anlattı:
“- Arefe günü Y. D. isimli engelli yolcu minibüsüme bindi. Kent Kartını cihaza okuttu. Bize Belediye’nin talimatı var. İndirimli Kent Kartı olanlara kimliğini ve indirim kartını göstermesini istememiz gerekiyor. Ben de indirimli Kent Kart kullanan yolcudan engelli kartını istedim. Çok sinirlendi. Kartını göstermek istemedi, hakaretler etmeye başladı. O sırada araçta benim eşim ve çocuğum da vardı. Ağır küfürlerden sonra, bir de yumruk attı. Asıl mağdur olan benim. Arabamdan inmesini istedim. Hastaneden darp raporum var. Kendisinden davacıyım.”
Bu yazı toplam 101 defa okundu.