Daha önce 34 yeni otobüs alan Malatya Belediyesi, 10 adet daha yeni otobüs aldı. Alınan yeni otobüsler düzenlenen bir programla tanıtıldı.
Belediye önünde düzenlenen tanıtım programına Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ile vatandaşlar katıldı.
Tanıtım programında ilk olarak konuşan MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile kendilerini tercih eden Malatya halkına teşekkür borçları olduğunu belirterek, otobüs filosunu son 2 yıl içerisinde 90’lardan 130’lara çıkardıklarını söyledi.
Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a Malatya’ya ve engellilere yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yapılan bu güzel çalışmalarla Malatya’nın kısa bir süre içerisinde ulaşım konusunda engelsiz bir Malatya haline geldiğini söyledi.
Otobüslerin alındığı Otokar firmasının Kamu Satış Temsilcisi İhsan Kars da, Otokar’ın yüzde 100 bir Türk Şirketi olduğunu belirterek, “Türk işçilerinin Türk mühendislerinin tasarlayıp geliştirdiği bu araçları Malatya’ya sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Malatya çok ileride bu 2012 yılında hizmete girecek olan engellilerin ulaşabilir otobüsleri bugünden hizmete sokmuş durumda. Otobüslerimiz İstanbul, Bursa Sakarya gibi büyük kentlerde kullanılıyordu şimdi Malatya’da olmaktan gurur duyuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Malatya’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Son olarak konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Belediye olarak hizmetlerin en iyisini sunmaya çalıştıklarını belirterek, şehiriçi ulaşımda da vatandaşların sağlıklı ve konforlu bir şekilde seyahat etmelerine büyük önem verdiklerini söyledi.
Göreve geldikleri günden itibaren toplu taşımaya büyük önem verdiklerini ve önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Çakır, “Daha önce her türlü konfora sahip, engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanabileceği 34 adet yeni otobüs almıştık. Şu anda buna 10 tane daha ekliyoruz” dedi.
AB Standartlarına göre otobüs yaş ortalamasının 7, Türkiye’deki otobüs filolarının yaş ortalamasının 12 olduğunu, Malatya’da ise 2009 yılında 13.7 olan yaş ortalamasının şu anda 8.7’ye getirdiklerini kaydeden Çakır, “Gerçekten Türkiye standartlarının üzerinde bir filoya sahip olduk. Amacımız Avrupa standartları üzerinde bir toplu taşıma kalitesine ulaşmak bu yüzden çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Amacımız bütün hizmetlerimizde en kalitelisini vatandaşlarımıza sunabilmektir. Yeni aldığımız otobüslere ilaveten 5 tane de ikinci el otobüs aldık ve filomuza eklendi. Bu otobüslerde 2000-2006 arası modeller. Şu anda 80 ve 85 model olan araçlarımızı ulaşımdan çekiyoruz. Dolayısıyla çok daha yeni araçlarla vatandaşlarımız seyahat ediyorlar” şeklinde konuştu.
Yeni alınan 10 adet otobüsün 3.8 milyon liraya mal olduğunu belirten Başkan Çakır, araçların hayırlı olması temennisinde bulundu. Çakır, alınan otobüslerden engelli vatandaşların da rahatlıkla faydalanabileceklerini belirterek, “Engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde inip binmelerini sağlamak, çocuklu ailelerin yanısıra, yaşlılarımızın da rahat binmeleri için tamamen basamaksız araçlar aldık. Engelli vatandaşlarımızı Malatya’nın her tarafına 10-15 dakikada ulaşabilecekleri imkana kavuşturmuş olduk. Buda ayrı bir güzellik” dedi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şehriçi ulaşım konusundaki çalışmaların sadece otobüs alımıyla sınırlı kalmadığını, MOTAŞ şirketi tarafından şoförlere sürekli olarak hizmetiçi eğitim seminerleri verildiğini, engelli dernekleriyle toplantılar yapıldığını, eksikliklerin yanı sıra beklentilerin de dikkate alınarak kusursuz bir hizmet sunulmaya çalışıldığını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından tanıtım programına katılanlar tarafından otobüsler gezildi.
Bu yazı toplam 310 defa okundu.