12 Şubat 2012 Pazar Saat 13:50

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nevşehir'e İş Eğitim Okulu Müjdesi
15 Mart 2010 Pazartesi Saat 19:58
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, eğitilebilir zihinsel engellilerin üretime katkılarının sağlanması amacıyla hayırsever vatandaşları

Nevşehir Belediye Başkanı  Hasan Ünver, eğitilebilir zihinsel engellilerin üretime katkılarının sağlanması amacıyla hayırsever vatandaşlarında yardımları ile dev bir projeyi bu yıl içerisinde hayata geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Nevşehir’de faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret etti.

Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, Nevşehir Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Filiz Sayın’ın yanı sıra, Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği yöneticilerinin katıldığı ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, hayırsever Uzer ailesinin desteği ile zihinsel engellilere yönelik Türkiye genelinde bir benzeri olmayan bir projeyi önümüzdeki aylar içerisinde hizmete kazandırmayı planladıklarını söyledi.

Nevşehir’de gerçekleştirilecek yatırımlar  konusunda görüş alışverişinde bulunmak için Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile görüşmelerde bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan’ ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Ünver, eğitilebilir zihinsel engellilerin bir meslek sahibi yapılarak, üretime katkılarının sağlanarak sosyal hayata katılmalarının amaçlandığı proje ile ilgili bilgiler verdi.

Ünver, Güzelyurt Mahallesi’nde 5 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde zihinsel engelli bayan ve erkeklerin yararlanabileceği İş Eğitim Okulunun yanı sıra, İş Eğitim Okulu’na bitişik olarak engellilerin üretime katılmalarının önüne açabilecek çeşitli branşta iş atölyelerinin yer alacağını söyledi.

Bu projenin ülke genelinde bir ilk proje olma özelliğini taşıdığını  vurgulayan Ünver “Zihinsel engelli erkek ve bayanlarımızı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı İş Eğitim Okulu’nda eğitmenin yanı sıra, bu binaya bitişik olarak yapacağımız bir alanda da çeşitli iş atölyeleri oluşturacağız İş Eğitim Okulu’nda kendi alanlarında bir zanaat sahibi olan engelli kardeşlerimiz için iş atölyelerinde üretimi yapılacak ürünleri belediye olarak biz satın alacağız. Bu kardeşlerimize aylık bir gelirin de ötesinde bizde satın aldığımız ürünler kapsamında ek bir gelir kaynağının da oluşmasına yardımcı olacağız.İsteyen engelli kardeşlerimizin aileleri çocuklarını barınma imkanı oluşturacak bu merkezden yararlandırabilecekler. Güzelyurt Mahallesi’nde bu çalışmalar için 5 bin 500 metrekarelik bir alan belirledik,bu alanında sadece 1200 metrekarelik bir alanı inşaat alanı.Geri kalan alanlarda da zihinsel engellilerimizin tarımsal alanda da çalışmalarını sağlamak için hobi bahçeleri oluşturacağız. Kız ve erkek engelli kardeşlerimizin ayrı aynı yararlanabileceği bu sistemin hayata geçirilmesi için yaklaşık 600-700 bin TL’lik bir harcamaya ihtiyaç duyuluyor. Bu bedelin önemli bir bölümünü hayırsever Uzer ailesi karşılayacak. Geri kalanını da yine diğer hayırseverlerden sağlayacağımıza inanıyoruz.Bu yönde protokol ise önümüzdeki günlerde imzalanacak. Öyle inanıyorum ki 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı başına bu tesisimiz hizmete hazır hale getirilecektir.”diye konuştu. 

Kaynak.haber50.com

Bu yazı toplam 92 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı