Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde /adklik>arkadaş/adklik>>/> çevresinde ’Kara Murat’ lakabıyla tanınan, /adklik>yüzde/adklik>>/> 90 görme engelli 33 yaşındaki Murat Çiftçi, üç tekerlekli bisikletinin önüne /adklik>ve/adklik>>/> arkasına astığı ’Görme Engelli’ tabelasıyla trafiğe çıkınca ortalığı birbirine kattı.
Görme engelli Murat, hedefinin akülü bisiklet alıp arkadaşlarını da gezdirmek olduğunu söyledi. /adklik>Yüzde/adklik>>/> 90 görme engelli Murat Çiftçi /adklik>yeni/adklik>>/> satın aldığı üç tekerlekli bisikletiyle gezintiye çıkınca trafiği birbirine kattı.
DHA kameraları tarafından /adklik>fark/adklik>>/> edilerek yolda durdurulan, Murat Çiftçi, "Yok ağabey bir şey /adklik>olmaz/adklik>>/> Allah’ın izniyle. Ben korna çalıp araçları uyarıyorum" diye konuştu.
Yoluna /adklik>devam/adklik>>/> etmeye çalışan görme engelli Murat, /adklik>bu/adklik>>/> sırada karşıdan gelen bir otomobilin altında kalmaktan muhabirin uyarısıyla /adklik>son/adklik>>/> anda kurtuldu.
Murat Çiftçi, yaptığının tehlikeli olduğunu anlatmaya çalışan gazeteciye "Fark etmiyor ağabey. Benim duyma problemim yok. Arkamdan gelen arabalar korna çalınca kenara kaçıyorum. Işıkları bir metre /adklik>kadar/adklik>>/> yakına gelince /adklik>fark/adklik>>/> ediyorum" dedi.
Murat Çiftçi, akülü bisiklet alıp arkadaşlarını da gezdirmeyi hedeflediğini söyledi.
DHA