Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, son günlerde camiada en çok tartışılan konular arasında yer alan öğretmenlere rotasyon konusunda, “Böyle bir çalışmamız yok.
Ama bu daha sonra olmayacağı anlamına gelmez.” dedi. “Son günlerde, bir süredir uygulanmakta olan okullardaki idarecilere ek olarak öğretmenlerin de rotasyona tabi tutulacağı yönünde haberler var. Bu konu bana sıkça soruluyor.” diyen Dinçer, bugünlerde böyle bir çalışmanın söz konusu olmadığını söyledi. Bakan geçtiğimiz günlerde, konunun ısrarlı takipçisi olan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’u da telefonla arayarak, “şu an itibariyle öğretmene rotasyonu düşünmüyoruz” demişti. Ancak Koncuk, bu konuşmadan, “rotasyonun öğretmenlere de uygulanacağı izlenimi edindiğini” açıklamıştı. Bakan’ın o açıklamasındaki “şu an itibariyle” ve sonrasında “bu daha sonra olmayacağı anlamına gelmez” sözleri, öğretmenlerin de bu uygulamadan nasibini alacağını gösteriyor. “En öncelikli konunun, okullaşma oranındaki artışın sürdürülmesi” olduğunu belirten Dinçer, şöyle devam etti: “İlköğretimde okullaşmayı yüzde 100’e, ortaöğretimde ise 90’a çıkarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Buna doğru orantılı olarak, ülke genelinde derslik sayısının artırılması yönünde ciddi çabalarımız var. Bu konuda il müdürlüklerine genelge gönderdim. Çocuklarımızın öncelikle hayatta, edinecekleri meslekte ve bunun yanında uluslararası rekabette avantajlı hale gelecek bir eğitim yapısı inşa edeceğiz. Çünkü bu üç nokta bizim ve geleceğimiz için çok önemli. Yani biz okullarımızı dersliklerden ibaret hayal etmiyoruz. Aynı zamanda, eğitim ortamının bütününü, ortamın uygunluğunu da dahil ediyoruz.”
Bu yazı toplam 252 defa okundu.