Öğretmenler; Yeni nesli Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır…
24 Kasım Öğretmenler Günü tüm Türkiye'de okullarda düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.
VALİ AHMET ALTIPARMAK, ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
''TOPLUMUMUZDA ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN ÇOK SEÇKİN VE ÖZEL BİR ÖNEMİ BULUNMAKTADIR''
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, ''24 Kasım Öğretmenler Günü'' dolayısıyla öğretmenleri kutladı.
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak yayınladığı mesajda, tüm öğretmenlerin ''öğretmenler günü''nü içtenlikle kutladığını bildirdi. Bu günün, çocukları geleceğe hazırlayan öğretmenlerin en seçkin günleri olan ''Öğretmenler Günü'' olduğunu belirten Vali Altıparmak, şunları kaydetti:
''Bu özel günün, tüm öğretmenlerimize, eğitim camiamıza ve yurttaşlarımıza kutlu olmasını diliyorum. Ülkemizde ilk defa 1981 yılında kutlanan bu anlamlı günün 29'uncu yılını, Atatürk'ün Okuma-Yazma seferberliğini başlattığı 24 Kasım 1928'in de, 82'nci yılını kutluyoruz. Toplumumuzda öğretmenlik mesleğinin çok seçkin ve özel bir önemi bulunmaktadır. Bu öneme paralel olarak öğretmenlerimize hak ettikleri önemin ve değerin verilmesi gerekmektedir. Türk toplumunda, öğretmen hakkı, ana-baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır. Çünkü sınıfta öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmen, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar kutsaldır.''
Bu durum öğretmenlere de çok özel ve büyük bir sorumluluk da yüklediğini ifade eden Altıparmak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Bu sorumluluk, geleceğimizin bizatihi kendisi olan çocuklarımızı en iyi şekilde ve çağdaş donanımlarla bezerken, en zor koşullarda dahi, ülkesine ve milletine olan bağlılık ve hizmet anlayışından kopmadan, erdemli, hoşgörü sahibi, demokratik, laik ve insani değerlere bağlı, sorgulayıcı ve araştırmayı ilke edinmiş bireyler olarak hayata hazırlamayı gerektirmektedir. Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin ''Öğretmenler Günü''nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.''
AK PARTİ ANTALYA İL BAŞKANI HÜSEYİN SAMANİ: -'ÜLKEMİZİN YARINLARI ADINA, GELECEK NESİLLERİMİZ ADINA UMUT BAĞLADIĞIMIZ ASIL GÜÇ ÖĞRETMENLERİMİZDİR''
AK Parti Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, ''Ülkemizin yarınları adına, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir'' dedi.
Samani, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolaysıyla yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarında bütçeden en büyük payın eğitime ayrıldığını kaydetti. Çocukların ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren özgür bireyler olarak yetişmesinde, öğretmenlerin büyük rolü olduğunu ifade eden Samani, ''Onun için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk (Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır) demiştir. Ülkemizin yarınları adına, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir'' dedi.
Samani, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''AK Parti iktidarı, yılların ihmali sebebiyle öğretmenlerimizin bugün karşı karşıya oldukları sorunları gayet iyi bilen kadrolara sahip. Öğretmenlerimizin hayat standartlarını yükseltmek, çalışma koşullarını daha da iyileştirmek ve verimliliklerini artırmak için gerekli adımları atıldı, daha da atılıyor. Bu doğrultuda, öğretmenlerimizin özlük haklarında ciddi iyileşmeler sağlandı. Hazırlık ödeneği ve ek ders ücretleri önemli ölçüde artırıldı. Öğretmenlerimiz atama ve tayin kuyruklarından kurtarıldı. Atama ve tayinler artık öğretmenliğin onuruna yakışır bir biçimde, internet ortamında, objektif olarak yapılıyor. Antalya'mızda ve ülkemizin dört bir yanında fedakarca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.''
CHP İL BAŞKANI ÜLKEN: -''YARINKİ TÜRKİYE'NİN İNSANINI YETİŞTİRMEYİ GÖREV EDİNMİŞ İNSANLARIN EKONOMİK AÇIDAN SORUNLAR YAŞAMASI, EĞİTİM ÖĞRETİM ORTAMINDA FİZİKİ YETERSİZLİKLERLE BOĞUŞMASI, KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİLDİR''
CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, ''Yarınki Türkiye'nin insanını yetiştirmeyi görev edinmiş insanların ekonomik açıdan sorunlar yaşaması, eğitim öğretim ortamında fiziki yetersizliklerle boğuşması, kabul edilebilir bir durum değildir'' dedi.
Özer Ülken, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlerin büyük bir görevi yerine getirdiğini, onların bu görevi yerine getirmesinde engellerle karşılaşmamaları gerektiğini kaydetti.
Öğretmenliğin özveri ve sabır gerektiren bir meslek olduğuna değinen Ülken, ancak bu durumun öğretmenlerden her zaman özveri beklemek anlamına gelmediğine de işaret etti. Ülken, bu anlayışın öğretmenleri duyarsızlaştıracağını, çözümleri ertelemeyi beraberinde getireceğini belirterek, şu günlerde ise ülkeye böylesi bir bakışın egemen olmaya başladığını savundu.
Özer Ülken, uluslararası sözleşmeler gereği, öğretmenlerin çalışma koşullarının eğitimin etkililiğini sağlayacak nitelikte olması ve öğretmenlere, kendilerini mesleklerine adama şansı verilmesi gerektiğini bildirdi. Sınıflardaki öğrenci sayısının da, öğretmenin her bir öğrenciyle ayrı ayrı ilgilenmesini sağlayacak biçimde olmasının gerekliliğine işaret eden Ülken, açıklamasında şunları kaydetti:
''Yarınki Türkiye'nin insanını yetiştirmeyi görev edinmiş insanların ekonomik açıdan sorunlar yaşaması, eğitim öğretim ortamında fiziki yetersizliklerle boğuşması, kabul edilebilir bir durum değildir. Bu durumu ortadan kaldırmak, kara göklerin yıldızları olan sizlerin aydınlığının çocuklarımıza ulaşmasını sağlamak, bizim için asli bir görev olacaktır. Eğitim-öğretim işinin temelinin öğretmen olduğunun tamamıyla farkındayız. Bu nedenle öğretmenliği, toplumda saygın bir meslek olmaktan çıkaran uygulamalara şiddetle karşıyız. Eğitim, devletin asli hizmetlerinden biridir. Bu asli hizmeti yerine getirenler devlet memurlarına tanınan tüm güvencelere sahip olmalıdır. AKP hükümetleriyle hızla sayıları artırılan sözleşmeli öğretmenliği tümüyle kaldırmak bizim için acil görevlerdendir.'
KUTLAYACAĞIM; İÇİMDE BÜYÜK BİR HEYECAN VAR. YENİ DOĞMUŞ GİBİYİM HATTA YARIN DOĞACAĞIM. BU BENİM İLK BAYRAMIM''
GÖRME ENGELLİ TÜRKÇE ÖĞRETMENİ RAMAZAN KURNAZ: -''24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ BENİM BAYRAMIM'' -''İLK DEFA 24 KASIM'I
Yaklaşık 3 ay önce öğretmen olarak atanan Ramazan Kurnaz (28), ilk kez kutlayacağı 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü heyecanla bekliyor.
Antalya'nın Kepez ilçesindeki Kütükçü İlköğretim Okulu'na atanan Kurnaz, kendi deyimi ile ''çiçeği burnunda'' bir öğretmen. Isparta'nın Gelendost ilçesinde doğan Ramazan Kurnaz'ın annesi de görme özürlü.
Doğuştan görme sorunları yaşayan ve 20 yaşına geldiğinde görme yeteneğini tamamen kaybeden Kurnaz, eğitimi boyunca kendisinden desteğini hiç esirgemeyen Türkçe öğretmeni Hale Eryılmaz'ı örnek aldı. Üniversite sınavına girerek Türkçe öğretmenliğini tercih eden Kurnaz, görme özürlüler için geliştirilmiş bilgisayar sistemi aracılığıyla Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ni 2007 yılında dereceyle bitirdi.
Mezun olduktan sonra KPSS'ye giren Ramazan Kurnaz, sınavı kazanarak Isparta'daki bir okula santral memuru olarak atandı. Bu işte sadece 5 gün çalışan Kurnaz, öğretmen olmak için görevinden istifa etti. İstifa eden memur adayları hemen başka bir göreve atanamadığı için 2 yıl bekleyen Kurnaz, yaklaşık 3 ay önce Türkçe öğretmeni olarak atandı.
-KARA TAHTA YERİNE PROJEKSİYON CİHAZI KULLANIYOR-
''Her zorluk insanı biraz yıldırır'' diyen Ramazan Kurnaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimine devam ederken görme engeli nedeniyle zaman zaman yıldığını ancak azmedince başarılamayan işin olmayacağını söyledi.
Öğrencilerine Türkçe'yi teknolojiyi kullanarak öğrettiğini ve derslerinde görme özürlüler için hazırlanan bir bilgisayar sistemi kullandığını aktaran Kurnaz, şunları söyledi:
''Günümüzde teknoloji çok gelişti. Görme engelli birinin bilgisayarı kullanmasının zor olduğu bilinir ancak sesli uyarı sistemli bilgisayarlarla işimiz kolaylaştı. Ekran okuyucu programlı bilgisayarla ve projektörle ders anlatıyorum. Projeksiyonu bilgisayara bağladığımda işlediğimiz konu ekrana yansıyor. Kara tahta yerine projeksiyon cihazı kullanıyorum. Sesli sistemle hangi konunun işlendiğini 'görüyorum', öğrencilerim de dersi ekrana yansıyan projektörden takip ediyor. Eğitim için hiçbir masraftan kaçınmıyorum, son teknolojiyi takip etmeye çalışıyorum.''
-''ÖĞRENCİLERİMİ GÖRMEDİĞİM HALDE SEVGİSİNİ HİSSEDİYORUM''-
Bazı okullarda projeksiyon cihazı olmadığını ve bilgisayarların verimli çalışmadığını belirten Kurnaz, ''Ben bu konuda şanslıyım. Projeksiyon cihazının teminini sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve okul yönetimine teşekkür ediyorum'' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''her okula akıllı tahta'' sözünün kendisini duygulandırdığını anlatan Kurnaz, ''Başbakanımız (her okula bir akıllı tahta) dedi. Bunu duyunca çok sevindim, gözlerim doldu. Akıllı tahta ile ders anlatmak hayalimdi. Akıllı tahta engelli bir öğretmenin tüm engelini ortadan kaldıracak bir şey. Bu proje hayata geçerse çok mutlu oluruz'' diye konuştu.
Öğretme aşkının ve çocuk sevgisinin öğretmen olmasını sağladığını vurgulayan Ramazan Kurnaz, şöyle devam etti:
''Öğretmen olmak kolay değil. Hele hele engelli biri için hiç değil. Öğrencilerimi görmediğim halde onların sevgisini içimde hissediyorum. Çocuklara sevgi verdiğiniz sürece karşılığını mutlaka alıyorsunuz. Öğrencilerimle arkadaş gibiyim. Öğrencilerime okumayı sevdirdiğime inanıyorum. İşe ilk başladığımda öğrencilerin hepsinin hangi tür kitaplara merakı olduğunu öğrendim ve çocukları ona göre yönlendiriyorum.''
-İLK DEFA ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ KUTLAYACAK-
Göreve başladığı ilk günlerde öğrencilerinin özrü dolayısıyla kendisini yadırgadığını anlatan Ramazan Kurnaz, ''Kendimle ilgili her şeyi öğrencilerime anlattım. Şimdi kafalarında merak, soru işareti kalmadı'' dedi.
Hedefinde üniversitede akademisyenlik yapmak olduğunu söyleyen Kurnaz, ''ALES'e girip üniversitede okutman olmak istiyorum. Üniversitede eğitim görürken bazı problemlerle karşılaştım, o sıkıntıları sıfıra indirmek istiyorum. (Üniversiteyi okuyacağım) dedim bana güldüler, öğretmen olmak istediğimi söyledim (nasıl olacak) dediler. Ben bunları başardım. Şimdi hedefimde üniversitede akademisyen olmak var'' diye konuştu.
İlk defa 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayacağını belirten Ramazan Kurnaz sözlerini, ''İçimde büyük bir heyecan var. Yeni doğmuş gibiyim hatta yarın doğacağım. Bu benim ilk bayramım. Benim için doğum günü de, bayram da. Heyecanla beklediğim gün 24 Kasım Öğretmenler Günü'' diyerek tamamladı.
ÖĞRETMENE EN GÜZEL HEDİYE
Mersinli öğretmen Emine Yıldırım, dört yıldır böbrek yetmezliği hastası olan öğretmen eşi Ünal Yıldırım'a böbreklerinden birini verdi. Eşine 24 KasımÖğretmenler Günü hediyesi verdiğini söyleyen 52 yaşındaki Emine öğretmen, "Eşimin diyalize girmesine gönlüm razı olmadı" dedi.
Mersin'de, dört yıl önce gıda zehirlenmesi nedeniyle kaldırıldığı hastanede böbrek yetmezliği hastası olduğu ortaya çıkan 60 yaşındaki emekli öğretmen Ünal Yıldırım, kendisi gibi emekli öğretmen olan 52 yaşındaki eşi Emine Yıldırım'ın böbreğiyle hayata tutundu.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne başvurduklarını anlatan Emine öğretmen, nakil için yapılan tahlilerde kendisinde göz tansiyonu tespit edildiğini ve doktorların böbreğini almaktan vazgeçtiğini söyledi. Emine öğretmen, çok aktif bir insan olan eşinin diyalize girmesine gönlünün razı olmadığını anlatarak, doktorları ikna etmeye çalıştığını söyledi.
Geçen hafta eşine böbreklerinden birini vererek yeniden hayata tutunmasını sağlayan Mersin Aydınlıkevler İlköğretim Okulu sınıf öğretmenliğinden emekli Emine öğretmen, "Eşime 24 KasımÖğretmenler Günü hediyesi verdim" diye konuştu.
Eşinin böbreğiyle hayata yeniden merhaba diyen 60 yaşındaki Mersin Abdullah Günaydın İlköğretim Okulu Müdürü olarak emekli olan Ünal Yıldırım da eşine çok teşekkür ettiğini ve onun sayesinde yeniden sağlıklı günlerine döndüğünü belirtti.
Bu yazı toplam 201 defa okundu.