Barbaros Toplum Merkezi'nde eğitim alan 14 kursiyer, İYOP İşlevsel Yetişkin 1. Kademe Okuma Yazma kursunu tamamladı. Çanakkale Belediyesi, Çanakkale İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı işbirliğiyle organize edilen okuma yazma kursu yoğun ilgi gördü. Sertifika töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Belgin Akpınar; “Kadınların kendilerini ifade edebilmeleri, eğitimlerini tamamlamaları, bilinçlenmeleri ve ekonomik gelir elde etmeleri amacı ile geçmişte olduğu gibi her zaman kadınlarımıza ve toplum merkezlerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Yapılan konuşmanın ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Daha sonra kursta okuma ve yazma öğrenen kursiyerler hazırladıkları şiirleri katılımcılar ile paylaştılar. Tören Yaşlıdan Yaşlıya Destek Grubu’nun hazırladığı mini konser ile sona erdi. Törene Belediye Başkan Vekili Belgin Akpınar, Sosyal Hizmet Uzmanı ve Toplum Merkezleri Müdürü Nigar Karacık, Çanakkale Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Duygu Albayrak ve Sosyal İşler Birimi Sorumlusu Gülay Sarışen ve kursiyerler katıldı. Görme engelli kursiyerin büyük başarısı Okuma Yazma Kursu’nu katılan görme engelli kursiyer Bahriye Çırak’a da sertifikası takdim edildi. Kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerler arasında yer alan görme engelli Bahriye Çırak’a sertifikası Belediye Başkan Vekili Belgin Akpınar tarafından verildi. Kursa katıldığı için mutlu olduğunu belirten kursiyer Bahriye Çırak, kursu düzenleyen yetkililere de teşekkür etti. Göçle birlikte gelen eğitim sorunu Okuma yazma bilmediği için kursa katılan kesimlerin göçle birlikte Çanakkale’ye gelen aileler olduğu dikkat çekti. Ülkenin ekonomik gerçeklerine bağlı olarak yaşanan göçler ile birlikte böylesi kurslara ihtiyaç duyulduğunu belirten Belediye Başkanvekili Belgin Akpınar, bu insanların Çanakkale’de okur yazarlığı öğrenmesiyle adeta yeniden doğduğunu söyledi. Akpınar “ Belki kırsalda birkaç kişi görebiliriz ancak şehir içersinde yani kent merkezinde okur yazar olmayan insan sayısı çok azdır. Genelde çeşitli nedenlerden dolayı şehrimize gelip yerleşen vatandaşlarımız için böylesi ihtiyaçlarımız gündeme geliyor. Çanakkale Belediyesi olarak okuma yazma bilmeyen hiç kimsenin olmadığı bir kent hedeflediğimiz için Toplum Merkezlerimiz ile bu anlamda etkin çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar sonrasında okuma yazma öğrenen her bir vatandaşımız bizi mutlu ediyor, bu çalışmalar devam edecek. Okuma yazma bilmeyen kimse kalmayacak, bu hedef ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” |