25 Mayıs 2012 Cuma Saat 08:26

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Okuma Yazma Bilmeyene Fırsat
12 Kasım 2009 Perşembe Saat 14:02
Halk Eğitim Merkezi'nde okuma-yazma kursunu bitiren öğrenciler sertifikalarını aldı.

Ücretsiz olan ve haftaya yeniden başlayacak kursu başarıyla bitirenler, ehliyet almak için başvurabilecekler. Aynı zamanda açık ilköğretim ve açık lise ile eğitimlerine devam edebilecekler

Halk Eğitim Merkezi'nde 2. kademe okuma-yazma kursu öğrencileri, dün sertifikalarını aldı. 180 saatlik bir programın sonunda kursa katılan 14 kişiye sertifikaları, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azmi Cihat Hatipoğlu tarafından takdim edildi. Sertifika törenine Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Mehmet Özcan ve Burcu Erdem Cansu, İzmit Seyahat İnsan Kaynakları Müdürü Alp Gümüşsoy ve öğrencilerin yakınları katıldı.

KURSLAR SÜRÜYOR

Azmi Cihat Hatipoğlu yaptığı konuşmada okuma yazmaya çok önem verdiklerine ve bilen ile bilmeyenin aynı olmadığına değinerek, "Adeta göz ameliyatı yapıyoruz, gözlerini açıyoruz. Okuma yazma bilmeyenlerin hayatın her alanında zorluk çektiğini biliyoruz. Okuma-yazma bilmeyen tüm Kocaeli halkı kursumuza kayıt yaptırabilir" dedi.

ÖRNEK DAVRANIŞ

Engelli bir öğrencileri olduğunu ve kursu başarıyla bitirdiğini söyleyen Hatipoğlu, "Kızımızın annesini ve kızımızı gönülden tebrik ediyorum. Her gün kızını sırtında taşıyarak buraya getiren anneyi de yılın annesi seçiyoruz. Engelli kızımız için İzmit Seyahat ile bağlantıya geçerek bir tekerlekli sandalye istedik. Bizi kırmadılar, kızımızın hediyesini getirdiler. Biz de elimizden geleni yaparak akülü bir tekerlekli sandalye alacağız. Söz veriyorum. İzmit Seyahat'e de duyarlılığından ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.

HAFTAYA BAŞLIYOR

15 yaşından 65 yaşına kadar öğrencisi olan okuma-yazma kursu, ilköğretim beşinci sınıf düzeyinde eğitim veriyor. Kayıtlarına devam edilen ve ücretsiz olan 1. ve 2. kademe okuma-yazma kursu, önümüzdeki hafta eğitime tekrar başlayacak. Kursu bitirip sertifikalarını alan öğrenciler, ehliyet almak için başvurabilecekler, aynı zamanda açık ilköğretim ve açık lise eğitimlerine devam edebilecekler.

Bu yazı toplam 159 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı