Ak Parti Antalya Milletvekili Enç: -"Ömss İle Engellilerin Kamuda İstihdamına Yönelik Önemli Bir Adım Atılacak Ve Boş Olan Memur Ve İşçi Kadrolarına Engelli Vatandaşlarımız Yerleştirilecek"
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın/linkz> Erkek/linkz> Fırsat/linkz> Eşitliği Komisyonu Üyesi Gökçen Özdoğan Enç, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ile engellilerin kamuda istihdamına yönelik önemli bir adım atılacağını bildirdi.
Gökçen Özdoğan Enç yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarı döneminde engelli vatandaşlar/linkz> için önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Engelli istihdamının teşviki ve kolaylaştırılması için önemli yasalar çıkarıldığını kaydeden Enç, 2002 yılında istihdam edilen engelli memur sayısının 6 bin 103 olduğunu, 2010 yılı Ekim ayı itibariyle bu sayının 18 bin 787'ye yükseldiğini bildirdi.
Amaçlarının engellilerin hayatını kolaylaştırmak için engelleri ortadan kaldırmak olduğunu belirten Enç, açıklamasında "Özürlü aylıklarında 2003 yılında yüzde 100, 7 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe giren Özürlüler Kanunu ile üç kata ulaşan artışlar sağlanmıştır. Engelli vatandaşlarımız/linkz>, eğitim ve rehabilitasyon alanlarında ayrıca desteklenmektedir" ifadelerine yer verdi.
Memur olmak isteyen engelli vatandaşlar/linkz> için iki bakanlığın ortak kurs projesi hayata geçirdiklerini belirten Enç, engelli vatandaşların/linkz> 29 Nisan'da yapılacak Özürlü Memur Seçme Sınavı'na hazırlanmaları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ücretsiz kurslar düzenlediğini kaydetti. Enç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Artık engel durumuna göre farklı kategorilerde sınava giriş olacak. Genel özürlüler, görme özürlüler, işitme özürlüler ve zihinsel özürlüler kategorilerinde gerçekleştirileceği için sınava yönelik kurslar da buna göre düzenlenecek. ÖMSS ile engellilerin kamuda istihdamına yönelik önemli bir adım atılacak ve boş olan memur ve işçi kadrolarına engelli vatandaşlarımız yerleştirilecek."
Bu yazı toplam 125 defa okundu.