Hadi Şengül - Kütahya'da açılan kursa katılan görme engelli iki kız kardeş, Braille alfabesini öğrettikleri görevliden aynı alfabenin Arapçası yardımıyla Kur'an-ı Kerim okumayı öğreniyor.
Yunus Emre Mahallesi'ndeki Şelale Kız Kur'an Kursu'nun öğreticisi Sümeyra Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının uygulamaları kapsamında yılın belirli dönemlerinde vatandaşlara Kur'an-ı Kerim okuma ve dini bilgileri içeren kurslar verildiğini hatırlattı.
Kur'an kursunda, hafta içi her gün 5'er saat verilen eğitime katılan 25 kadından 2'sinin görme engelli kız kardeşler Fadik Mutlu (55) ve Ayşe Yıldırım
(59) olduğunu anlattı.
Başaran, görme engelli kursiyerlerin,algı kapasiteleri çok yüksek olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
"Görme engelli iki kız kardeşin başarılı ve istekli olduklarını görünce onları teşvik ettim ve bu kursa katılmalarını arzu ettim. Bu iki öğrencimiz önce bana Braille alfabesini öğrettiler. Daha sonra ben de bu alfabenin Arapça kısmını başka birisinden öğrendim. Şimdi Braille alfabesi yardımıyla Kur'an-ı Kerim'i öğretmeye çalışıyorum. İlk adım olarak namaz sureleri ve Yasin suresini ezberlettim. Çok başarılı olmaları, onlara daha da heyecanla bu işi öğretmemi sağlıyor. Görme engelli arkadaşlarımızın engel tanımaması ve engelli olmayan diğer insanlara örnek olması bakımından kursumuz çok yararlı geçiyor."
-Görme engelli kardeşler-
Kur'an-ı Kerim öğrenen görme engelli kardeşlerden Fadik Mutlu, Ankara'da görme engelliler okulundan mezun olduktan sonra 28 yıl devlet hastanesinde masör olarak çalışıp emekli olduğunu ifade ederek, "Emekli olduktan sonra Kur'an-ı Kerim'i, namaz surelerini, duaları öğrenmek için camiye gelmeye başladım. Burada çok mutluyum" dedi.
Ayşe Yıldırım ise kardeşi Fadik Mutlu gibi devlet hastanesinden emekli olduğunu söyleyerek, Yasin suresini ezberlemeye çalıştığını belirterek, "Tüm engellilerin bu tür kurslara katılmasını istiyorum" dedi.
- Kütahya
Bu yazı toplam 80 defa okundu.