25 Mayıs 2012 Cuma Saat 08:46

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ordu Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Türk Standartlar Enstitüsü'nden (TSE) 'Hizmet Yeterlilik Belgesi' aldı.
20 Haziran 2010 Pazar Saat 00:20
Ordu Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, TSE'den Türkiye genelinde 5., Karadeniz Bölgesi'nde ise tek 'Hizmet Yeterlilik Belgesi' alan okul oldu.

Ordu Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Türk Standartlar Enstitüsü'nden (TSE) 'Hizmet Yeterlilik Belgesi' aldı.

Ordu Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, TSE'den Türkiye genelinde 5., Karadeniz Bölgesi'nde ise tek 'Hizmet Yeterlilik Belgesi' alan okul oldu.

Okulun, TSE 'Hizmet Yeterlilik Belgesi' alması sebebiyle okul bahçesinde bir tören düzenlendi. Vali Orhan Düzgün, programda yaptığı konuşmada, işadamı Ergin Karlıbel'in katkıları ile sağlanan arsa üzerinde inşa edilen okulun işitme engelli öğrenciler alanında önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Vali Düzgün, şöyle dedi:

"Ordu'da göreve başlayışımdan sonra pek çok kimse, İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ile Lisesinin, örnek bir okul olduğunu defalarca dile getirmişti. Bugün, okulumuza TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi verilmesi münasebetiyle ziyaret etme fırsatı da bulduk. İşitme engelli çocuklarımızla ilk karşılaşmamız, 5 Haziran günü Çevre Yürüyüşü'nde oldu. Kendileri bizim sahilden başlayıp fidanlığa kadar yürüdüğümüz Çevre Yürüyüşü yolunda bize uzun bir süre eşlik ettiler. Ben de yürüyüşe katılan öğrencilerimize gayretlerinin karşılığında birer ayakkabı hediye etmiştim. O hediye verme sırasında çocuklarımızın gözündeki parıltıyı, ışıltıyı görünce İl Çevre ve Orman Müdürümüz ve personeli bütün çocuklarımıza kendi aralarında topladıkları paralarla bunu hediye vermek istediklerini dile getirdiler. Biz de eğitim-öğretim yılı sona ermeden çocuklarımızla beraber olalım istedik. Bugün bu vesileyle hem İl Çevre ve Orman Müdürlüğü personelimizin, hem de valiliğimizin hediyelerini çocuklarımıza veriyoruz."

Mimar Oktay Uğurel İlköğretim Okulu'yla ilgili düşüncelerini de ifade eden Vali Düzgün, "Okulumuz 3-4 yıldır Ordu'da eğitim ve öğretimine devam ediyor. Gerçekten bu okulu ve bu okulda eğitim gören çocuklarımızı gördükçe Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ne kadar güçlü olması gerektiğini hepimiz görüyoruz. Çünkü, devlet ne kadar güçlü olursa bu tip tesisler daha fazla yapılabiliyor ve engelli vatandaşlarımıza hizmetleri götürme imkanı oluyor. Tabi devletin yetişemediği noktalarda da hayırsever vatandaşlarımızın katkılarını burada gördük. Okulun arsasının sağlanmasında hayırsever işadamımız Ergin Karlıbel'in katkısı olduğunu memnuniyetle öğrendim. Ayrıca, çocuklarımızın seyahat gibi etkinliklere katılmasına imkan sağlamış. Başta Ergin Karlıbel olmak üzere adını burada zikredemediğim ve bu okula katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Okul hakkında bu güne kadar duymuş olduğum olumlu sözlerin ve okulla ilgili olumlu intibaların da Türk Standartları Enstitüsü'nce tescillenmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duydum. Hizmette yeterlilik belgesini de, okul müdürümüze takdim etmek suretiyle bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum." diye konuştu.

beyazgazete.com

Bu yazı toplam 657 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı