Yaptıkları yazılı basın açıklaması ile amaçlarını kamuoyu ile paylaşan ‘Çanakkale Otizmle Mücadele Derneği’ kurucu üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Kudret Erkan (mühendis), İsmail Kurtkapmaz (mühendis), Ayşegül Okur(estetiysen), Alpay Gökalp (mühendis), Murat Can (mühendis), Suna Boz (avukat), Asuman Özozan (Avukat) Otizmin; nedeni henüz bilinmeyen, tıbbi bir tedavisi olmayan, ancak yoğun özel eğitim, kişiye özel terapilerle etkisi azaltılabilen, duygusal ve sosyal ilişkilerde kısıtlılık, dilin gelişmesinde gecikme,kısıtlı ilgi alanı ve tekrarlayıcı davranışlarla karakterize bir rahatsızlık olduğunu belirten kurucu üyeler derneklerinin amaçları için şunları bildirdiler: “Otizmli ailelere rehberlik etmek,Otizmli bireylerin modern,yoğun, birebir ve bu nedenle oldukça pahalı olan eğitim ve terapilere ulaşmalarını sağlamak,Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve iş Okulu açmak yada açtırmak, kimsesiz otizmli bireylerin barınabilecekleri barınma merkezi kurmak yada kurdurmak.” Destek çağrısıDernek yerlerinin henüz olmadığını bildiren kurucu üyeler, kalıcı bir dernek yeri için ilgililer ile görüştüklerini gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtip, “Otizm mağduru olan ya da otizm tehlikesinin farkında olan duyarlı herkesi bu kutsal mücadelede aramızda görmek istiyoruz” çağrısı yaptılar. |