25 Mayıs 2012 Cuma Saat 09:23

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Otizmle mücadele derneği kuruldu
17 Ekim 2011 Pazartesi Saat 10:43
Çanakkale’de otizm ile mücadele etmek amacıyla ilk defa kurulan ‘Çanakkale Otizmle Mücadele Derneği’ çalışmalarına başladı.

Yaptıkları yazılı basın açıklaması ile amaçlarını kamuoyu ile paylaşan  ‘Çanakkale Otizmle Mücadele Derneği’ kurucu üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Kudret Erkan (mühendis), İsmail Kurtkapmaz (mühendis), Ayşegül Okur(estetiysen), Alpay Gökalp (mühendis), Murat  Can (mühendis), Suna Boz (avukat), Asuman Özozan (Avukat)

Otizmin; nedeni henüz bilinmeyen, tıbbi bir tedavisi olmayan, ancak yoğun özel eğitim, kişiye özel terapilerle etkisi azaltılabilen, duygusal ve sosyal ilişkilerde kısıtlılık, dilin gelişmesinde gecikme,kısıtlı ilgi alanı ve tekrarlayıcı davranışlarla karakterize bir rahatsızlık olduğunu belirten kurucu üyeler derneklerinin amaçları için şunları bildirdiler: “Otizmli ailelere rehberlik etmek,Otizmli bireylerin modern,yoğun, birebir ve  bu nedenle oldukça pahalı olan eğitim ve terapilere ulaşmalarını sağlamak,Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve iş Okulu açmak yada açtırmak, kimsesiz otizmli bireylerin barınabilecekleri barınma merkezi kurmak yada kurdurmak.”

Destek çağrısıDernek yerlerinin henüz olmadığını bildiren kurucu üyeler, kalıcı bir dernek yeri için ilgililer ile görüştüklerini gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtip, “Otizm mağduru olan ya da otizm tehlikesinin farkında olan duyarlı herkesi bu kutsal mücadelede aramızda görmek istiyoruz” çağrısı yaptılar.

Bu yazı toplam 187 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı