25 Mayıs 2012 Cuma Saat 09:24

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Otizmli Gencin Fanatiklik Boyutunda Hakan Peker Hayranlığı
29 Ocak 2011 Cumartesi Saat 11:30
Edirne'de Otizmli Bir Genç, Şarkıcı Hakan Peker'in Fotoğraflarını Görmeden ve Şarkılarını Duymadan İstenilen Davranışları Yapmıyor.

Otizmli gencin eğitim gördüğü rehabilitasyon merkezinde öğretmenleri, fonda Hakan Peker şarkıları çalmadan ders işleyemiyor.

Zihinsel engelli öğrencilerin eğitim aldığı Özilke Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören, Orçun Aytaç (21) ders sırasında, şarkıcı Hakan Peker'in şarkıları çalmadan ve elinde Hakan Peker posterleri olmadan ders yapmıyor. Aytaç'ın fanatiklik boyutundaki Hakan Peker sevgisi görenleri şaşırtıyor.

Aytaç'ın derslerine giren öğretmenlerinden Ceyhun Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otizmli gencin şarkıcı Hakan Peker'in şarkılarını duymadan ve şarkıcının fotoğraflarını görmeden ders yapmadığını ve hırçınlaştığını söyledi. Hakan Peker hayranı otizmli gencin öğretmenlerinden Zeyd Kaya ise her otizmlinin bir hassas noktası olduğunu, otizmli öğrencileri Aytaç'ın hassas noktasının da şarkıcı Hakan Peker hayranlığı olduğunu belirtti.

Öğrencilerindeki, Hakan Peker hayranlığını bir pekiştireç olarak kullandıkalarını, bu sayade Aytaç'ın bir çok olumsuz davranışının yok etmeyi başardıklarını anlatan Kaya, şunları kaydetti:

'Orçun Aytaç, eğitime başladığında kendini kabul ettirmek için tokat atma yada bir yerlere vurma, tükürme eğilimleri vardı. Öncelikle davranışlarının yanlış olduğunu anlattık, bunu ilk başta anlamadı. Her otizmlinin bir hassas noktası vardır. Orçun'un hassas noktası da Hakan Peker hayranlığıydı. Bunu keşfettik. Derslerimizde Hakan Peker şarkılarını dinlemeyi ödül olarak koyduk ve Orçun'un her başarısı sonrası sanatçının bir şarkısını dinliyoruz. Eskiden bir çok olumsuz hareketi varken, bu olumsuz davranışlarını bu sayede kaldırdı.'

- HAKAN PEKER'İ EDİRNE'YE DAVET EDECEKLER

Orçun Aytaç'a danışmanlık yapan psikolog Serap Selen de, öğrencileri Aytaç'ın Hakan Peker hayranlığını eğitimde ödül olarak kullandıklarını belirtti.

Anne Halime Aytaç ise küçükten beri Hakan Peker'e büyük bir ilgi duyan oğlu için şarkıcı Hakan Peker'in çok değerli olduğunu bildirdi.

Okul yönetimi de sanatçıyla bağlantıya geçerek, okullarına davet edeceklerini, Orçun'la sanatçıyı buluşturmak istediklerini kaydetti.

Bu yazı toplam 147 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı